Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

TV & ICT

De televisie en computer behoren tot de meeste gebruikte apparaten in een huishouden. Zo brengen we bijna een kwart van ons wakkere leven door voor de televisie. Het loont voor zowel je portemonnee als het milieu om deze apparaten energiezuinig te gebruiken en bewuste keuzes te maken bij de aanschaf van een nieuwe televisie of computer.

TV en ICT 282x212.jpg

Let bij de aanschaf van een nieuwe televisie of computer op het formaat en type. Een groot scherm gebruikt meer stroom dan een klein scherm. Bij televisies zegt het energielabel en het type scherm veel over het stroomgebruik. Een led-lcd-tv is bijvoorbeeld veel energiezuiniger dan een plasma tv. Het hoogste energielabel voor televisies is A++. Meer tips over aanschaf en energiezuinig gebruik van tv's vind je onder Televisie

Voor computers geldt dat een laptop beter is dan een desktop, zowel in energiegebruik als in het aantal grondstoffen dat nodig is. Een tablet is het meest energiezuinig. Meer informatie en tips voor energiezuinig computeren vind je onder Desktop, laptop en tablet.  

 

Terug naar boven