Praktisch over duurzaam

Wat kost aardgasvrij maken?

Wat kost het om je huis aardgasvrij te maken? Dat verschilt per woning. Ben je benieuwd wat de kosten voor jouw huis zijn? Milieu Centraal heeft daarvoor een rekentool: Verbeterjehuis.nl. Ontdek wat het jou kost om van het gas af te gaan en wat het je oplevert.

Een aardgasvrij huis: wat kost het en wat levert het op?

Check de rekentool Verbeterjehuis.nl en ontdek welke verbeteringen voor jouw huis nodig zijn, en wat het kost en oplevert.

Naar Verbeterjehuis.nl

Globaal overzicht kosten

Heel Nederland gaat van het aardgas af, voor een beter klimaat. In de eerste wijken en huizen is een start gemaakt. Woon jij in een goed geïsoleerd huis met goede ventilatie en vloerverwarming? Dan is de basis bij jou aanwezig en ben je ongeveer 12.000 euro kwijt voor een inductie kookplaatelektrische warmtepomp en zonnepanelen

Bekijk de berekening voor een goed geïsoleerd huis uit 2009.

Is jouw huis slecht geïsoleerd, gebruik je raampjes en roosters om te ventileren, en heb je géén vloerverwarming? Dan zijn de kosten ongeveer 30.000 tot 35.000 euro. Dit bedrag heb je nodig voor betere isolatie en ventilatie, speciale radiatoren, een elektrische warmtepomp, inductiekookplaat en zonnepanelen. Het is een flink bedrag. Maar deze renovatie van jouw huis levert veel winst op voor het klimaat. En het geeft jou een prettiger huis om in te wonen en een lagere energierekening! 

Bekijk de berekening voor een slecht geïsoleerd huis uit 1970.

Wil je weten hoe je de isolatie van jouw huis kunt checken, en hoe je de renovatie vervolgens aanpakt? Bekijk het Stappenplan aardgasvrij wonen.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.