Checklist voor offertes isolatieglas

Vier mannen rijden grote glasplaat met triple glas naar het raam van de woonkamer.

Vind een goed isolatiebedrijf

Ga jij voor isolatieglas? Hoe sneller je begint met offertes opvragen, hoe sneller je profiteert van comfortabele warmte en een lagere energierekening! Op Verbeterjehuis vind betrouwbare isolatiebedrijven bij jou in de buurt. Bedrijf vinden
Wil jij je huidige glas vervangen door isolatieglas? Dan is het handig om te weten wat je precies vooraf bespreekt met een bedrijf en hoe je offertes beoordeelt. Deze checklist van Milieu Centraal helpt je om de juiste vragen te stellen, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Waar moet je vooraf goed over nadenken?

Handige vragen voor tijdens een gesprek

Zo controleer je of de offerte klopt

Vooraf over nadenken

 1. 01

  Het plaatsen van isolerend glas kan gedaan worden door glaszetters, aannemers-, bouw-, klus- of isolatiebedrijven, of bedrijven gespecialiseerd in kozijnen (als die vervangen moeten worden). Belangrijk is dat het door een vakbekwaam bedrijf wordt gedaan dat volgens de NPR 3577-richtlijn werkt. Nodig minimaal twee bedrijven uit voor een vrijblijvend adviesgesprek bij jou thuis.

 2. 02

  Woon je in een monument of beschermd stadsgezicht? Check dan bij de gemeente of er voorwaarden zijn aan de isolatie van je ramen. Mogelijk moet je dan kiezen voor monumentenglas of vacuümglas.

 3. 03

  Voor isolatieglas (HR++, triple of vacuümglas) kun je ISDE-subsidie krijgen. Lees meer op de pagina Subsidie voor isolatie. Mogelijk kun je die combineren met een subsidie van jouw gemeente of provincie. Check op Energiesubsidiewijzer.nl of je subsidie kunt krijgen van jouw gemeente of provincie en wat de voorwaarden zijn.

 4. 04

  Vraag eens rond of meerdere mensen in jouw buurt isolatieglas willen. Misschien kunnen jullie zo een korting krijgen.

 5. 05

  Ook kun je van tevoren vragen hoeveel klanten ze al bij je in de buurt hebben gehad, en of je een of twee klanten mag bellen of e-mailen om te horen hoe hun ervaring met dit bedrijf is.

Voor tijdens het gesprek

Hieronder vind je aandachtspunten en vragen die je kunt stellen bij het contact met een leverancier.

Zo ziet een goede offerte eruit

Vraag om een gratis en vrijblijvende offerte en vraag het bedrijf om de volgende punten in de offerte op te nemen:

 • De branchevereniging waar het bedrijf bij aangesloten is en vermelding van eventuele certificaten (zoals AF-erkend of GBO vakcertificaat voor glaszetters).

 • Een omschrijving van alle werkzaamheden van start tot schoonmaak.

 • De totale kosten van de werkzaamheden, inclusief eventueel bijkomende werkzaamheden, zoals het plaatsen van ventilatieroosters, kierdichting en schilderwerkzaamheden.

 • Toepassing van de belastingverlaging op arbeidsloon. Om woningisolatie te stimuleren, is er een langlopende regeling waardoor de btw op arbeidsloon omlaag gaat van 21 naar 9 procent. Zie voor verdere uitleg de pagina Subsidies voor verduurzamen woning.

 • Plaatsing van het glas volgens NPR 3577-richtlijn, de U-waardes, de oppervlaktes en de certificering van het glas.

 • De leveringsvoorwaarden van het bedrijf en de garanties die het bedrijf geeft plus voor hoeveel jaar.

 • Bij FOSAG en GBO aangesloten bedrijven geven 5 jaar garantie op de plaatsing en 5 of 10 jaar op het isolerend glas. Bij Bouwgarant en VLOK aangesloten bedrijven bieden 1 jaar garantie.

Voldoet de offerte aan subsidievoorwaarden?

Als je subsidie kunt krijgen voor isolatie, controleer dan of de offerte voldoet aan de voorwaarden van de subsidie. Vaak worden minimale eisen gesteld aan de isolatiewaarde (U-waarde). Bij de aanvraag moet je de oppervlakte en U-waardes invullen en deze cijfers moeten ook in de offerte vermeld zijn.

Aanbetaling doen?

Het is bij het isoleren van ramen in bestaande kozijnen niet gebruikelijk om een aanbetaling te doen. Betaal dus pas na uitvoering van de werkzaamheden. Bij vervanging van de kozijnen kan wel een aanbetaling gevraagd worden.

Checklist bekeken? Bedrijf vinden!

Met deze tips bij de hand lukt het je om een goede offerte te krijgen voor isolatieglas. Aarzel dus niet langer en start met vrijblijvende offertes opvragen! Hoe sneller je het doet, hoe sneller je kan profiteren van goed geïsoleerde ramen. Op Verbeterjehuis vind betrouwbare installatiebedrijven bij jou in de buurt.

Bedrijf kiezen