Praktisch over duurzaam

Zonnepanelen voor huiseigenaar

Zonnepanelen zijn voor huiseigenaars een interessante investering: zowel voor het milieu als voor hun portemonnee.

Als huiseigenaar is investeren in zonnepanelen heel interessant: de winst is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Bovendien maak je je huis waardevoller. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat kopers een huis met zonnepanelen aantrekkelijker vinden dan een huis zonder en bereid zijn om er meer geld voor te betalen.

Als je zonnepanelen overweegt, zullen dit de eerste vragen zijn waar je tegen aanloopt:

Advies op maat over zonnepanelen

Vraag Advies op maat en ontdek of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen, en wat die betekenen voor jouw portemonnee en het milieu.

Advies op maat

Btw op zonnepanelen terugvragen

Sinds vorig jaar kunnen ook particulieren de btw op aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Lees hoe eenvoudig dit is op Btw op zonnepanelen terugvragen.

Eigen dak niet geschikt?

Heb je geen mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen, bijvoorbeeld omdat jouw dak niet geschikt is, en je wilt toch investeren in zonne-energie? Misschien kun je je aansluiten bij een lokaal initiatief voor collectieve opwekking van duurzame energie. Kijk voor meer informatie op www.hieropgewekt.nl. Onder´Initiatieven' vind je een overzicht van de initiatieven bij jou in de buurt. Behalve zonnestroom vindt hier onder meer ook projecten rondom biomassa of windenergie en restwarmte.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.