Fiets gezond naar je werk

Man Fiets Helm
Verschil in CO2-uitstoot Check het verschil in CO2-uitstoot tussen fiets, openbaar vervoer en auto Fiets, ov en auto
Natuurlijk werk je als het even kan vanuit huis. Maar als je echt naar je werk moet, reis dan bewust! Woon je tot 20 kilometer van je werk, dan is een e-bike of speedpedelec superhandig en prettig. Als leasefiets van de zaak is een speed pedelec vaak heel betaalbaar. Bekijk hieronder de vergelijkingen en voordelen.

20 kilometer: speed pedelec of auto?

Voor langere ritten is de speed pedelec ideaal. Met deze snelle e-bike leg je in een half uur zo'n 15 kilometer af. Je komt uitgeslapen op je werk aan en hebt meteen een lekkere, maar relaxte work-out achter de rug. Je klimaatimpact is veel kleiner dan met de auto en je bent ook nog eens veel goedkoper uit. Check de vergelijking voor een rit van 20 km.

✔ In 40 minuten op je werk
✔ 270 calorieën verbrand
✔ Ruim 4 keer zo goedkoop als de auto
✔ Beter voor het klimaat: ruim 15 keer minder CO2-uitstoot
✔ Niet zoeken naar een parkeerplek

Een speedpedelec is een flinke aankoop. Maar als leasefiets van de zaak is hij vaak heel betaalbaar. Vraag je werkgever of jij aan de leasefietsregeling mee kunt doen.

Wist je dat... ... je een leasefiets van de zaak kunt krijgen? Dat maakt een speed pedelec of e-bike vaak goed te betalen!

Fietssnelweg: zoeven naar je werk

Wist je dat 60 procent van het woon-werkverkeer maximaal 15 kilometer fietsen is? Dat is een afstand die je goed met de e-bike of speed pedelec kunt doen, in plaats van met het ov of de auto. En dankzij snelfietsroutes wordt dat ook steeds makkelijker en veiliger: op deze routes heb je geen stoplichten of vervelende kruisingen en heb je altijd voorrang. Juist met een e-bike of speed pedelec houd je dan lekker de vaart erin. Kijk of jij ook via een fietssnelweg naar je werk kan op www.fietssnelwegen.nl.

✔ Geen stoplichten
✔ Lekker doorfietsen
✔ Met 30 km/uur naar je werk

"Fietsen op de speed pedelec voelt alsof je altijd wind mee hebt. Ik ben net zo snel als met de auto en heb nooit een parkeerprobleem!" Harriet

10 kilometer: e-bike of auto?

Voor ritten tot 10 kilometer is een elektrische fiets (e-bike) heel handig. Je bent wel wat langer onderweg, maar komt lekker fris op je werk aan. En voor de dag goed en wel begonnen is, heb je al 200 calorieën verbrand! Zoek de paden en wegen waar je lekker kunt doorfietsen en omzeil vervelende stoplichten. Check de vergelijking voor een rit van 10 km.

✔ In een half uur op je werk
✔ 200 kCal verbrand
✔ Kost maar 35 euro per maand
✔ Ruim 20 keer minder CO2-uitstoot dan de auto
✔ Niet zoeken naar een parkeerplek

Wist je dat.. .. je 570 kCal verbrand je per week als je 3 km van je werk woont en 3x per week de fiets pakt?

Meer manieren om jezelf gezond te vervoeren

Man Op Speedpedelec Fiets 4
Leasefiets van de zaak

Gunstig voor jou? Vraag een fiets van de zaak!

Vrouw speedpedelec langs water
E-bike en speedpedelec

Hoe zit het met de kosten, accu en fiets van de zaak? 

Vrouw Kinderen Bakfiets 3
Fiets, ov of auto

Hoeveel verschil maakt het als je de fiets, trein of auto pakt? 

Man Fiets Gras
Fietsen = schonere lucht