Praktisch over duurzaam

Fiets gezond naar je werk

Natuurlijk werk je als het even kan vanuit huis. Maar als je echt naar je werk moet, reis dan bewust!  Woon je tot 20 kilometer van je werk, dan is een e-bike of speedpedelec superhandig en prettig. Als leasefiets van de zaak is een speed pedelec vaak heel betaalbaar. Bekijk hieronder de vergelijkingen en voordelen. 

 

Infographic Fiets fluitend naar je werk. 20 kilometer woon-werk, speed pedelec of auto.

20 kilometer: speed pedelec of auto?

Voor langere ritten is de speed pedelec ideaal. Met deze snelle e-bike leg je in een half uur zo'n 20 kilometer af. Je komt uitgeslapen op je werk aan en hebt meteen een lekkere, maar relaxte work-out achter de rug. Je klimaatimpact is veel kleiner dan met de auto en je bent ook nog eens veel goedkoper uit. Check de vergelijking voor een rit van 20 km.

✔  In 34 minuten op je werk
✔  160 calorieën verbrand
✔  Meer dan 7 keer zo goedkoop als de auto
✔  Beter voor het klimaat: 10 keer minder CO2-uitstoot
✔  Niet zoeken naar een parkeerplek

Een speedpedelec is een flinke aankoop. Maar als leasefiets van de zaak is hij vaak heel betaalbaar. Vraag je werkgever of jij aan de leasefietsregeling mee kunt doen.

snelfietsroutes 2020.png

 

Fietssnelweg: zoeven naar je werk

Wist je dat 60 procent van het woon-werkverkeer maximaal 15 kilometer fietsen is? Dat is een afstand die je goed met de e-bike of speed pedelec kunt doen, in plaats van met het ov of de auto. En dankzij snelfietsroutes wordt dat ook steeds makkelijker en veiliger: op deze routes heb je geen stoplichten of vervelende kruisingen en heb je altijd voorrang. Juist met een e-bike of speed pedelec houd je dan lekker de vaart erin. Kijk of jij ook via een fietssnelweg naar je werk kan op www.fietssnelwegen.nl.

✔  Geen stoplichten
✔  Lekker doorfietsen
✔  Met 40 km/uur naar je werk

 

 

Speed-pedelec-credit-chantal-bekker-500px.jpg

Net zo snel en nooit parkeerproblemen

Fietsen op de speed pedelec voelt alsof je altijd wind mee hebt. Ik ben er net zo snel als met de auto en heb bovendien nooit een parkeerprobleem.

Harriet (49)

 

Infographic Fiets fluitend naar je werk. 10 kilometer woon-werk, e-bike of auto.

 

10 kilometer: e-bike of auto?

Voor ritten tot 10 kilometer is een elektrische fiets (e-bike) heel handig. Je bent wel wat langer onderweg, maar komt lekker fris op je werk aan. En voor de dag goed en wel begonnen is, heb je al 140 calorieën verbrand! Zoek de paden en wegen waar je lekker kunt doorfietsen en omzeil vervelende stoplichten. Check de vergelijking voor een rit van 10 km.

✔  In een half uur op je werk
✔  140 kCal verbrand
✔  Kost maar 20 euro per maand
✔  11 keer minder CO2-uitstoot dan de auto
✔  Niet zoeken naar een parkeerplek

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.