Overzicht energieverbruiksmanagers

Energieverbruiksmanager die op tafel staat en het realtime stroom- en gasverbruik weergeeft.
Zoek je een energieverbruiksmanager waarmee je je energieverbruik kan aflezen? Milieu Centraal geeft een overzicht van alle slimme apps en schermpjes. Zo vind je snel een product dat bij jou past!

Je kunt energieverbruiksmanagers grofweg indelen in 2 groepen:

  1. Energieverbruiksmanagers die realtime je energieverbruik tonen (P1-systemen)
  2. Energieverbruiksmanagers die je energieverbruik met vertraging tonen (P4-systemen)

Energieverbruiksmanagers die realtime je energieverbruik tonen (P1-systemen)

Dit zijn apparaatjes die je met een kabel aansluit op je slimme meter. Ze tonen je gasverbruik, elektriciteitsverbruik en teruglevering van stroom aan het net.

Je kunt je energieverbruik zien via een app op je mobiele telefoon of computer. Sommige modellen hebben een apart display (scherm) die je aan de muur kunt hangen. Als je een apparaat aan- of uitschakelt, zie je direct het stroomverbruik veranderen. Sommige modellen kunnen met tussenstekkers het energieverbruik van een apparaat meten, of de stroomproductie van je zonnepanelen.

Voor deze energieverbruiksmanagers betaal je vaak eenmalige aanschafkosten.

Meer weten over wat een energieverbruiksmanager allemaal kan? Bekijk de tips en informatie over energieverbruiksmanagers.

Overzicht producten met realtime verbruik (P1)

Hieronder vind je een overzicht van alle energieverbruiksmanagers die je verbruik real time laten zien. Als je op de links klikt, ga je naar de website van de aanbieder.

Doe mee met de Verwarmingstest

Hoe goed is jouw huis al geïsoleerd? Wil jij weten of jouw huis al klaar is voor een warmtepomp? Zet de cv-ketel komende winter op 50 graden en ontdek: blijft het warm in huis, of wordt het bibberen? Meer weten en meedoen

Energieverbruiksmanagers die je energieverbruik met vertraging tonen (P4-systemen)

Dit zijn apps of websites die jouw slimme meter één keer per dag op afstand uitlezen. Ze tonen je gasverbruik, elektriciteitsverbruik en teruglevering van stroom aan het net.

Je kunt vandaag je energieverbruik van gisteren zien, meestal in blokken van een uur of kwartier. Ze kunnen niet het stroomverbruik van afzonderlijke apparaten of de stroomproductie van je zonnepanelen meten.

Voor deze energieverbruiksmanagers betaal je vaak abonnementskosten, of ze worden gratis aangeboden.

Overzicht producten met vertraagde feedback (P4)

Hieronder vind je een overzicht van alle energieverbruiksmanagers die je verbruik met een dag vertraging laten zien. Als je op de links klikt, ga je naar de website van de aanbieder.

Voor leveranciers

Ben je een leverancier van een energieverbruiksmanager voor consumenten en staat je product nog niet op de site? Dan kun je het product aanmelden via [email protected].

Hulp bij kiezen energieverbruiksmanager

Tips en informatie Wat kan een energieverbruiksmanager? Hoe zit het met je privacy, en waar kun je op letten? Bekijk de tips en informatie. Energieverbruiksmanagers