Verbouwen

Vrouw luistert naar klusser
Verbouwen is dé kans om je huis te verduurzamen. Een verbouwing van de zolder, badkamer of keuken, een nieuwe aanbouw, vloer of kozijnen nú goed aanpakken, is straks besparen. Milieu Centraal legt uit wat milieuvriendelijke kansen zijn voor je bouwplan. Bijvoorbeeld hergebruik van materialen, slimme technieken en meteen goed isoleren.

Oud wordt nieuw

Materialen Tips voor tweedehands bouwmaterialen bij het klussen en verbouwen. Naar de tips

Duurzaam verbouwen in het kort

Een slimme verbouwer is op de toekomst voorbereid. Als je voor een grote verbouwing staat, is het slim om met een aannemer of architect vooraf te bespreken welke duurzame keuzes je kunt maken. Een verbouwing of het plaatsen van een aanbouw is een goed moment voor betere isolatie, zuinige verlichting en verwarmen zonder aardgas.

Bij het plaatsen van een nieuwe badkamer of nieuwe keuken, denk je goed na over een strakke inrichting, comfort en gemak. Dat gaat heel goed samen met duurzaam. Denk bij een nieuwe keuken aan een inductiekookplaatgoede ventilatie of lage temperatuur-verwarming. Een nieuwe badkamer maak je duurzaam én comfortabel met douche-wtw, een waterbesparende douchekop en goede isolatie. 

Let op materiaalgebruik bij je verbouwing. Zo kun je voor de constructie beter zo licht mogelijke materialen kiezen zoals hout. En denk ook eens aan tweedehandsmaterialen, klus met wat je al in huis hebt, of verken niet-traditionele materialen als milieuvriendelijke biobased keuzes.