Praktisch over duurzaam

Verbouwen & aardgasvrij wonen

Verbouwen is dé kans om je huis te verduurzamen. Check de tips voor een slimme verbouwing van de zolder, badkamer of keuken, een nieuwe aanbouw, vloer of kozijnen. Alles over slimme technieken, goed isoleren en leidingen leggen. Nú goed aanpakken = straks besparen.

Hout zagen 400x267.jpg

Een aanbouw waar je geen spijt van krijgt

Je huis uitbreiden met een aanbouw is een forse ingreep. Bespreek vooraf met je aannemer of architect hoe je deze verbouwing kan gebruiken voor betere isolatie, verwarmen zonder aardgas en zuinige verlichting. Een slimme verbouwer is op de toekomst voorbereid.

Aanbouw plaatsen
Een meisje zwaait voor het raam.

Kozijnen vervangen: kies triple glas

Ga je je kozijnen vervangen? Kies voor de beste isolatie: triple glas in isolerende kozijnen. Het kost wat extra, maar je bent helemaal bij de tijd voor duurzaam verwarmen. Check ook of er voor jouw huis nog extra ventilatievoorzieningen nodig zijn.

Kozijnen vervangen
Een man legt dakisolatie aan. Het verbouwen van je zolder is een goed moment om de dakisolatie te verbeteren.

Verbouwen zolderkamer is ook verbeteren dakisolatie

De zolder verbouwen tot werkkamer, hobbyruimte of slaapkamer is een ideaal moment om de isolatie van je dak te verbeteren. Maar dat niet alleen. Denk ook aan de isolatie van een dakkapel, en aan (voorbereidingen voor) zonnepanelen op het dak.

Zolderkamer en dakkapel
Kinderen spelen bij afwasbak met emmertjes

Genieten van een nieuwe, duurzame badkamer en keuken

Wie denkt aan een nieuwe badkamer of nieuwe keuken, denkt aan een strakke inrichting, comfort en gemak. Dat gaat heel goed samen met duurzaam. Ontdek hier hoe, en pas de tips toe in het plan voor je nieuwe badkamer of keuken.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.