Praktisch over duurzaam

Verbouwen & renoveren

Of je nu grootscheeps gaat verbouwen of een kleine renovatie uitvoert: waar moet je op letten als je energiezuinig en milieuvriendelijk aan de slag wilt?

Hout zagen 400x267.jpg

Aanbouw plaatsen

Ga je een aanbouw plaatsen? Let dan op, want met slimme maatregelen kun je er veel energie – en dus geld – mee besparen. We hebben de beste maatregelen voor isolatie, verwarming en verlichting bij het plaatsen van een aanbouw voor je op een rijtje gezet. 

Aanbouw plaatsen
Vrouw met kop koffie voor het raam. Vind tips om te isoleren en geld te besparen.

Kozijnen vervangen

Ga je je kozijnen vervangen? Grijp dit moment aan om er zuinig glas in te doen. Via kozijnen verlies je vaak veel warmte. Hoeveel energie verloren gaat, hangt af van de isolatiewaarde.

Kozijnen vervangen
Zolder isoleren.jpg

Zolderkamer en dakkapel

Wil je je zolder als hobbyruimte of opslagruimte gaan gebruiken? Let dan goed op dat je je zolder goed isoleert: een goed geïsoleerde dakkapel zorgt voor een flink lagere energierekening. Denk er ook aan dat je zuinige lampen gebruikt.

Zolderkamer en dakkapel
Klussen_Badkamer-24511904-400x400.jpg

Badkamer en toilet plaatsen

Van badkamermaterialen is lastig te zeggen welke het milieuvriendelijkst zijn. Wel kun je water en energie besparen met een spaardouche, een kleinere spoelbak en een kunststof bad.

Badkamer en toilet plaatsen
Klussen_Muur_plaatsen-48003632-400x400.jpg

Binnenmuur plaatsen

Voor een binnenmuur zijn materialen nodig en die belasten het milieu natuurlijk. Maar misschien stook je wel minder hard dankzij dat muurtje; dat is dan weer milieuwinst. Let in elk geval op keurmerken.

Binnenmuur plaatsen

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.