Praktisch over duurzaam

Persoonlijk energieadvies

Energie besparen in huis is op zich niet ingewikkeld: isoleren, zuinig verwarmen en zonnepanelen plaatsen. Op deze website lees je hoe je het aanpakt en wat erbij komt kijken. Kom je er toch niet goed uit wat voor jou goede maatregelen zijn? Een energieadviseur helpt je kiezen.

Check je woning op Verbeterjehuis

Gebruik de adviesmodule Verbeterjehuis om het gesprek met een adviseur voor te bereiden. Je vult de kenmerken van jouw huis in en krijgt meteen een indicatie van jouw energielabel, plus een advies over wat een goede eerste stap is. Je kunt ook spelen met alle mogelijke verbeteringen: wat kosten ze en wat leveren ze op? Al doende kun je je vragen voor de energieadviseur helder krijgen.

Verbeteruwhuis.jpg

Vragen? Stel ze aan het energieloket!

Veel gemeenten hebben een energieloket waar je terechtkunt met vragen hoe je je huis energiezuiniger kunt maken. Check op Energieloketten of er een loket in jouw woonplaats is. Het aanbod wisselt per energieloket. Sommige loketten geven alleen telefonisch advies, bij andere loketten kun je vragen of er iemand bij jou langskomt voor advies

Laat een adviseur langs komen

Het maatwerkadvies energiebesparing is een erkend energieadvies van een onafhankelijke adviseur. Onafhankelijk wil zeggen: de adviseur verkoopt geen energiebesparende maatregelen. De adviseur komt jouw woning bekijken en meten. Je krijgt een rapport waarin staat hoe jij je huis kunt verbeteren en wat dat je kost en oplevert. Het advies kost 200 tot 300 euro.

Klaar voor de offerte? Gebruik de checklists

Heb je een of meer bedrijven op het oog om maatregelen uit te voeren? Vraag of ze langskomen om je huis te bekijken en te meten. Je kunt het gesprek voorbereiden met de handige checklists van Milieu Centraal. Download hier de checklists voor dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, HR++-glas en triple glas en zonnepanelen.

Energielabel checken

Welk energielabel heeft jouw huis? En wat heb je er eigenlijk aan? Alles over het energielabel.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.