Gezonde leefomgeving

Huizen op een rijtje aan het water. Gezonde leefomgeving.
Je omgeving heeft invloed op je gezondheid. Positief, maar ook negatief. Zoals luchtvervuiling, vocht en schadelijke stoffen in huis of stankoverlast. Veel milieurisico's kun je gelukkig zelf verminderen. Milieu Centraal geeft tips.

Gezonde leefomgeving in het kort

Je leefomgeving heeft invloed op je gezondheid. Een gezonde leefomgeving binnenshuis  begint bij goed ventileren. In de lucht in je huis zitten ongezonde deeltjes, die in lage concentraties geen kwaad kunnen. Als de ventilatie niet goed is, kunnen die deeltjes wel een probleem gaan vormen. Ook stankoverlast ga je tegen met goede ventilatie. Geluidsoverlast van buiten kun je beperken door je huis goed te isoleren. Dat zorgt ook nog eens voor meer wooncomfort en een lagere energierekening!

Wanneer in je huis of schuurt nog asbest voorkomt, of je nog loden leidingen in je woning hebt, is het verstandig dat aan te pakken. Laat je goed informeren over de regels die hiervoor gelden. Schakel professionals in voor het verwijderen van asbest of het vervangen van loden leidingen.