Praktisch over duurzaam

Klimaatklappers

Wat kun je zelf doen voor het klimaat? Minder CO2-uitstoten. Dat is soms makkelijker dan je denkt en het levert je nog wat op ook. Milieu Centraal zet de grootste klimaatklappers voor je op een rij. Ontdek hoe je echt verschil kunt maken onderweg, met wat je eet en in je huis

Maak jij al verschil voor het klimaat?

Vierkant-duurzaam-en-zuinig-verwarmen-credit-chantal-bekker-1-1920px.jpg

In Nederland stoten we per persoon jaarlijks 3 keer zoveel van het schadelijke broeikasgas CO2 uit als de gemiddelde wereldburger. Maar liefst 10 ton om precies te zijn. Als we op zo’n grote voet doorgaan, zit er over 4 jaar zoveel CO2 in de lucht dat de aarde deze eeuw nog zeker 1,5 graad opwarmt. En over 19 jaar is een opwarming met minstens 2 graden dan onafwendbaar. Om dat te voorkomen werd eind 2015 in Parijs het wereldwijde klimaatakkoord gesloten. 

Een kleine 200 landen hebben in het klimaatakkoord afgesproken hun uitstoot de komende jaren stevig te verminderen. En jij kan daar een steentje aan bijdragen! Milieu Centraal rekende de grootste klimaatklappers uit die je zelf kunt doorvoeren: van het kiezen van schoner vervoer en bewuster eten, tot het isoleren van je huis. Dat laatste levert ook nog eens extra comfort op én lagere energiekosten.

Bekijk welke klimaatklappers jij kunt maken

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.