Praktisch over duurzaam

Bewust eten

Voedsel veroorzaakt vooral CO2-uitstoot bij de productie en bij het vervoer. Je keuzes voor eten en drinken hebben impact. Zo kun je vaker of altijd vegetarisch eten en voedselverspilling voorkomen. Ontdek hoe je CO2 bespaart op je bord!

Infographic Bewust Eten en Drinken. Door je eetgewoontes aan te passen kun je jouw klimaatimpact verminderen.

De grootste voedselklappers

Je helpt het klimaat vooral als je vaker vegetarisch eet en minder eten weggooit. Laat lamsvlees en rundvlees staan: die zorgen voor de meeste uitstoot van broeikasgassen. En kies liever voor noten, peulvruchten en groenteburgers dan voor kaas. De grootste klapper maak je als je alleen plantaardig eet: dus helemaal geen vlees, vis, eieren en zuivel.

Lees meer over de impact van je keuzes voor vlees of vega. Check de tips om minder eten weg te gooien. Geef groenten vaker de hoofdrol op je bord en krijg hulp bij je keuzes voor fruit en groente

Zo kun je bewuster eten en drinken 

Infographic Bewust Eten en Drinken. Door je eetgewoontes aan te passen kun je jouw klimaatimpact verminderen.

 

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.