Bewust eten

Man en vrouw in de keuken, gooien afval weg. Onderzoek hoe je afval het beste kan scheiden.
Verspillingsvrije coach Gooi je best veel weg en wil je graag minder voedsel verspillen? De Verspillingsvrije coach geeft tips en hulp. Naar de coach
Voedsel veroorzaakt vooral CO2-uitstoot bij de productie en bij het vervoer. Je keuzes voor eten en drinken hebben impact. Zo kun je vaker of altijd vegetarisch eten en voedselverspilling voorkomen. Ontdek hoe je CO2 bespaart op je bord!

De grootste voedselklappers

Je helpt het klimaat vooral als je vaker vegetarisch eet en minder eten weggooit. Laat lamsvlees en rundvlees staan: die zorgen voor de meeste uitstoot van broeikasgassen. En kies liever voor noten, peulvruchten en groenteburgers dan voor kaas. De grootste klapper maak je als je alleen plantaardig eet: dus helemaal geen vlees, vis, eieren en zuivel.

Lees meer over de impact van je keuzes voor vlees of vega. Check de tips om minder eten weg te gooien. Geef groenten vaker de hoofdrol op je bord en krijg hulp bij je keuzes voor fruit en groente.

Zo kun je bewuster eten en drinken