Praktisch over duurzaam

Bewust eten

Voedsel veroorzaakt vooral CO2-uitstoot bij de teelt en bij het vervoer. Natuurlijk kun je niet ophouden met eten, maar je kunt wel wat vaker vegetarisch eten en minder voedsel weggooien. Ontdek hoe je CO2 bespaart op je bord!

Klimaatklappers bewust eten groot.jpg

De grootste voedselklappers

Klimaatklapper bewust eten. Zo bespaar je CO2 op je bord: minder vlees, meer vega. Voedselverspilling voorkomen

Je helpt het klimaat vooral als je vaker vegetarisch eet en minder eten weggooit. Laat lamsvlees en rundvlees staan: die zorgen voor de meeste uitstoot van broeikasgassen. En kies liever voor noten, peulvruchten en groenteburgers dan voor kaas. De grootste klapper maak je als je alleen plantaardig eet: dus helemaal geen vlees, vis, eieren en zuivel.

Bekijk het overzicht van de impact van vlees of vega. Check ook de tips om minder eten weg te gooien. En geef groenten wat vaker de hoofdrol

Met de Groente- en fruitkalender ontdek je elke maand de milieuscore van groente en fruit. 

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.