Praktisch over duurzaam

Bespaartips in huis

Energie besparen is ook een kwestie van doen en laten, zonder dat je enorm hoeft te investeren. Bijvoorbeeld door slim te verwarmen, korter te douchen en de was op te hangen. Vaak een kleine moeite om de dingen anders te doen. Opgeteld hebben slimme besparingen groot effect op je energierekening èn je CO2-uitstoot!

Infographic met bespaartips voor in huis. Het huis milieuvriendelijk verwarmen heeft het grootste positieve effect op het klimaat.

Simpel toepasbare bespaartips in huis

Met stip op 1 staan de 6 tips om te verwarmen zonder verspillen. Zet de thermostaat laag voor je naar bed gaat en verwarm geen ruimtes waar je niet bent. Als je nu nog nergens op let, kun je gemiddeld zo'n 600 euro besparen! Hoe slechter de isolatie van je huis, hoe meer je kunt besparen door op je gedrag te letten. In een groot oud huis kun je jaarlijks gemiddeld 1450 euro aan gas besparen. In een nieuw appartement is dat een paar tientjes.

Verder kun je korter douchen, de was ophangen in plaats van in de droger te stoppen, en apparaten niet onnodig op stand-by laten staan. Energieslurpers en verspillers in huis spoor je makkelijk op met een energieverbruiksmanager.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.