Geen druppel benzine

Logo voor de campagne Geen Druppel Benzine. De naam van de campagne staat naast een illustratie van een benzineslang die in de knoop zit.
Geen druppel benzine Doe mee aan de challenge Ga de uitdaging aan en bespaar van 6 juni t/m 1 juli zoveel mogelijk autokilometers. Je maakt kans op mooie prijzen, waaronder een e-bike en een NS Flex Altijd Voordeel-abonnement! Ja, ik doe mee!
Besparen op benzinekosten, meer bewegen of je CO2-uitstoot drastisch verlagen: wat is voor jou de belangrijkste reden om minder auto te gaan rijden? Tijdens de campagne #geendruppelbenzine dagen wij jou uit om vier weken de auto te laten staan. Hoe veel autokilometers denk jij dat je kan besparen?

Tijdens de campagne #geendruppelbenzine dagen wij jou uit om dit eens te proberen. Zoals je tijdens Dry January in januari geen druppel alcohol drinkt, daagt #geendruppelbenzine je uit om van 6 juni tot 1 juli de auto te laten staan. Dat is makkelijker dan je denkt! Wist je bijvoorbeeld dat voor de helft van alle ritjes tot 7,5 kilometer de auto wordt gepakt? Zonde toch! Dat kan prima op de fiets.

Pak eens wat vaker de fiets en maak kennis met alle andere alternatieven voor de auto. Door mee te doen met de uitdaging maak je kans op mooie prijzen. Ook krijg je leuke aanbiedingen waarmee je je duurzame voornemens voort kunt zetten. Deelnemers aan de uitdaging maken kans op leuke prijzen: er worden één elektrische fiets en vijf NS Flex Altijd Voordeel-abonnementen verloot.

Geen druppel benzine Doe mee en win! Laat ons weten hoeveel autokilometers jij gaat besparen in juni en maak kans op mooie prijzen! Ja, ik doe mee!

Alternatieven voor de auto

Minder auto rijden is niet moeilijk: er zijn genoeg goede alternatieven!

Pak de fiets!

Voor kortere ritten is de (elektrische) fiets een goed alternatief. Je reistijd is misschien iets langer, maar je bespaart geld en benzine. En al dat fietsen is natuurlijk ook goed voor je gezondheid! Voor de wat langere ritten kun je een elektrische fiets of snelle speed pedelec overwegen.

Fiets of auto: wat kies jij?

Wist je dat... ...je elke maand tientallen euro's kunt besparen door met de elektrische fiets naar je werk te gaan?

Stap in de trein!

Voor een lange rit is de fiets misschien geen handig alternatief, maar de trein zeker wel! Je hebt geen last van files, je kan lekker een boek lezen en je reist comfortabel. De trein is daarnaast een stuk milieuvriendelijker dan de auto: tel uit je winst!

Trein of auto: wat kies jij?

Wist je dat... ...de treinen van de NS op stroom uit windparken rijden zodat jij extra groen kunt reizen?

De auto laten staan: wat scheelt het?

Autobezit is niet goedkoop. Je moet de auto kopen, verzekering en belasting betalen en natuurlijk brandstof tanken. Wat scheelt het voor jou als je voor alternatieven kiest?

En het scheelt voor het milieu!

Minder autogebruik is ook goed voor het milieu. Reizen met de auto zorgt voor zo'n 12% van de klimaatbelasting van je huishouden. Dat is een flink aandeel! Door verbranding van benzine of diesel stoten auto's CO2 uit, wat bijdraagt aan klimaatverandering. Daarnaast stoten auto's fijnstof en stikstofoxiden uit, wat schade veroorzaakt aan onze gezondheid, de natuur en gebouwen.

Het is dus een goed idee om minder auto te gaan rijden en het is helemaal fantastisch als je zonder auto kan.

Tips voor minder autorijden

Als je gewend bent om vaak in de auto te stappen, is het misschien even wennen om de switch te maken naar fiets, trein of deelauto. We hebben een paar tips voor je op een rij gezet om je op weg te helpen.

Tips voor op de fiets

Vrouw speedpedelec langs water
01

Plan je route vooruit. Gebruik de routeplanner van de Fietsersbond om je op weg te helpen. Neem je liever de toeristische route? Fiets dan over één van Nederlands mooiste fietsroutes

02

Kijk of je via fietssnelwegen kunt rijden. Dit zijn ruime fietspaden waar je geen stoplichten of ingewikkelde kruispunten tegenkomt. Op Fietssnelwegen.nl vind je een overzicht.

03

Heb je de smaak te pakken? Ga op fietsvakantie! Op de fiets is de reis echt onderdeel van je vakantie. Maar wat neem je mee en hoe vervoer je het handig? De Fietsersbond vertelt je alles over hoe je een fietsvakantie plant. 

04

Maak van je fietstochten een uitdaging. Er zijn verschillende apps en sites die je fietsritjes vastleggen en uitdagingen geven, bijvoorbeeld IkFiets.nl, Strava of Love to Ride. Je kunt je fietskilometers met vrienden en familie vergelijken: wie maakt er de meeste per jaar?

Wist je dat... ...veel woon-werkverkeer in Nederland maximaal 15 kilometer is? Dat kan perfect met de (elektrische) fiets!

Tips voor de trein

Trein Bloemen
01

Is treinreizen voor jou een tijd geleden of heb je nog nooit met de trein gereisd? Voor een opfrisser of een uitleg over waar je op moet letten kun je terecht op de site van de NS.

02

Plan je reis vooruit. Je reisplannen kan met de reisplanner van de NS of die van 9292. Handig: als je een deel van je reis te voet of met bus, tram of metro moet afleggen, neemt de reisplanner dit mee. Er zijn ook steeds meer apps waarmee je zowel OV als deelvervoermiddelen kunt plannen en boeken. Zoals Moves, Gaiyo, glimble en Amaze.

03

Reizen met de trein wordt een stuk goedkoper met een NS-abonnement. Je hebt dan (op bepaalde momenten) korting op je treinreis. Benieuwd welk abonnement past bij jouw reisgedrag en wensen? Gebruik de keuzehulp van NS om erachter te komen.

Tips voor een deelauto

Elektrische Auto Carpoolen Man Vrouw
01

Wil je wel af en toe auto kunnen rijden, maar zit je niet te wachten op de kosten van een eigen auto? Dan is autodelen een slimme keuze! In Nederland rijden al 87.000 (elektrische) deelauto's van verschillende aanbieders rond. Lees meer over autodelen.

02

Je kunt er ook voor kiezen om samen met vrienden of familie een auto te kopen. Zo kun je de kosten delen en heb je toch een min of meer eigen auto! Het is wel handig om een aantal goede afspraken te maken. Lees meer over het delen van een auto met vrienden en familie.

03

Benieuwd wat een deelauto kan besparen? Bekijk het rekenvoorbeeld. Als je weinig kilometers maakt, is een deelauto al snel voordeliger dan een eigen auto.

04

Naast deelauto’s kun je ook gebruik maken van deelfietsen en deelscooters. Met apps als Moves, Gaiyo, glimble en Amaze kun je eenvoudig deelvervoermiddelen en OV boeken en betalen. 

Advies op maat Alternatief voor de auto Op zoek naar een duurzaam alternatief voor de auto? Ontdek hoeveel je bespaart met de fiets, trein of een deelauto.
Onze partners
Ns Week Zonder Afval
Fietsersbond Vierkant
Mywheels Logo Extra Rand
Logo Snappcar PNG Extra Rand
Greenwheels Logo Extra Rand

Ook Moves, Gaiyo, glimble, 9292 en Amaze werken mee aan deze campagne.

Actievoorwaarden winactie Geen Druppel Benzine

Deelname aan de winactie bij ‘Geen druppel benzine’ kent een aantal spelvoorwaarden. Lees hieronder de voorwaarden.

Vragen over deze campagne