Elektrische auto? Thuisladen loont!

Thuislaadvergelijker

Advies op Maat Welke laadpaal past bij jouw elektrische auto en situatie? Je checkt het snel met de thuislaadvergelijker!
Een elektrische auto thuis opladen is niet alleen gemakkelijk, het is ook goed voor je portemonnee. Wie per jaar zo'n 12.000 kilometer rijdt, kan er 350 euro mee besparen. Milieu Centraal helpt je met het vinden van de juiste laadpaal voor thuis.

Een laadpaal thuis installeren kost ongeveer tussen de 2.000 en 4.000 euro. Maar daarmee bespaar je elk jaar geld. Rij je jaarlijks - net als de gemiddelde Nederlander - zo'n 12.000 kilometer en laad je je elektrische auto thuis? Dan bespaar je zo'n 350 euro per jaar. 

Welke laadpaal bij jouw gebruik, auto en thuissituatie past, is soms lastig in te schatten. Daarom heeft Milieu Centraal een keuzehulp ontwikkeld: de Thuislaadvergelijker. Door vragen te beantwoorden over je elektrische auto, de ruimte die je hebt voor een laadpaal of wandbox en je stroomaansluiting, krijg je advies over welke lader past bij jou. Op de website Laadpaaltop10.nl krijg je vervolgens een overzicht van laadpalen die bij het advies passen.

Hoeveel bespaar je met elektrisch rijden?

Thuis laden? Neem altijd een laadpaal

Laadpalen en wandladers moeten aan strenge eisen voldoen. Laat je laadpaal daarom installeren door een goedgekeurde installateur. Zo weet je zeker dat deze veilig is. Een elektrische auto moet je altijd opladen bij een laadpaal of wandbox. Laden aan het stopcontact is niet veilig: de kabel kan te heet worden en brand veroorzaken.

Meer lezen over opladen?

Op de pagina Opladen Elektrische Auto vind je alle informatie over het opladen van je elektrische auto. Lees meer!