Op de fiets naar de sportschool

Naar de sportschool? Laat de auto dan eens staan en start je warming-up op de fiets. In juni maak je bij 100 sportscholen kans op een sportieve prijs als je op de fiets komt.

Nederland staat bekend als het fietsland bij uitstek. Toch pakken we voor bijna de helft van de korte ritjes nog vaak de auto. Ook naar de sportschool. Dat is toch zonde! Met de campagne ‘Start je warming-up de fiets’ roept Milieu Centraal sporters op om vaker de fiets te pakken.

Kans op sportieve prijzen

100 sportscholen doen mee met de campagne. Kom je in juni minstens 3 keer met de fiets naar zo'n sportschool, dan maak je kans op een fiets ter waarde van 800 euro, 3 maanden gratis sporten, of een onderhoudsbeurt voor je fiets.

Hoe werkt het? Elke keer dat je op de fiets komt, krijg je een stempel. Bij 3 stempels maak je kans op een van de sportieve prijzen. Meer weten? Kijk op opdefietsnaardesportschool.nl.

De sportscholen zijn aangesloten bij de Vereniging exclusieve sportcentra.

Onderdeel van je dagelijks leven

Het beste kan je bewegen onderdeel maken van je dagelijks leven. Beperk het dus niet tot een uurtje in de sportschool. Kleine aanpassingen in je leefstijl en gewoontes kunnen al een groot effect hebben op je fysieke en mentale gezondheid. De fiets pakken naar de sportschool is een goed voorbeeld. Een kleine verandering met veel voordelen: extra beweging, in de buitenlucht zijn én goed voor het milieu.

Onderzoek

De campagne wordt gecombineerd met een onderzoek op de sportscholen. We laten meten hoe sportschoolbezoekers naar de sportschool komen, en waarom ze de auto te pakken. Zo ontdekken we hoe we mensen kunnen helpen om vaker op de fiets te komen.