Budgettips: groen én goedkoop in de tuin

Wil jij geld besparen terwijl je verduurzaamt? Dat kan met de groene budgettips van Milieu Centraal. Of je nou groene vingers hebt of niet: je tuin onderhouden kan duur zijn. Planten en gereedschap kosten geld. Daarnaast hebben ze impact op het milieu. Kies welke stap jij wilt zetten: van planten of stekjes ruilen tot het lenen van tuingereedschap. Goed voor de aarde, goed voor je portemonnee!

Van planten kopen in de winkel... naar planten of stekjes ruilen in de buurt

Wist je dat er overal in het land mensen zijn die planten en stekjes willen ruilen? Een stuk goedkoper en duurzamer dan nieuwe, gekweekte planten kopen. Via internet vind je de dichtstbijzijnde planten- en stekjesruil. Of vraag je buren of zij wat stekjes met jou willen uitwisselen!

Van tuingereedschap kopen... naar een buurtschuur

Om spullen te maken is energie en grondstoffen nodig. Dat geldt ook voor tuingereedschap. Het meeste tuingereedschap gebruik je maar weinig of zelfs (bijna) nooit. Dan is het zonde om alles te kopen en ongebruikt ruimte in je schuur te laten innemen. Deel daarom gereedschap met je buren of familie, of maak gebruik van deelplatformen voor tuinspullen.

Van compost kopen voor je tuin... naar zelf je compost maken

Van je groente-, fruit- en tuinafval kun je zelf compost maken in de tuin of op je balkon. Doe je dit op de juiste manier, dan bespaar je energie en verklein je de afvalberg. Als beloning krijg je gratis goede bodemverbeteraar voor de tuin!

Van een bladblazer of hogedrukreiniger... naar handmatig vegen en harken

Apparaten voor in je tuin zijn duur in aanschaf en gebruiken veel energie. Goedkoper én milieuvriendelijker is om het met de hand te doen. Zo ga je groen om met je groen!

Nog meer groene budgettips? Voor in huis, in de tuin, bij de boodschappen, bij het winkelen of onderweg? Kijk dan op milieucentraal.nl/budgettips.

Budgettips voor je tuin

Einde persbericht

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Woordvoerder Sanne Janssen, tel. 06 – 81166214 / 030 – 230 5070
e-mail: info@milieucentraal.nl