Duurzaam vervoer

Reizen zorgt voor een flink deel van je CO2-uitstoot. De keuzes voor je dagelijkse vervoer en vakanties maken dus verschil voor het klimaat. Steeds meer mensen pakken de elektrische fiets of trein naar hun werk. Toch een auto nodig? Elektrische auto's zijn steeds aantrekkelijker, en denk ook eens aan deelauto's. Milieu Centraal helpt je duurzaam op weg.

Duurzaam vervoer in het kort

Hoe je reist, heeft veel invloed op je klimaatimpact. Pak je bijvoorbeeld elke dag de fiets in plaats van de auto naar je werk, dan bespaar je veel CO2-uitstoot. Met een elektrische fiets wordt het ook aantrekkelijker om op de fiets te stappen als je grotere afstanden af moet leggen.

Vliegen naar Thailand, treinen door Europa of met de auto naar Frankrijk? Vliegen is verreweg de slechtste keuze voor het klimaat.

Er komen steeds meer elektrische auto’s op de markt en ze worden steeds goedkoper. Er is er ook nog eens subsidie voor de aankoop of private lease van een middenklasse auto. Elektrisch rijden is op maandkosten goedkoper dan rijden in een benzine of diesel en is schoner: goed voor de lucht op straat en het klimaat.

In Nederland rijden ook steeds meer (elektrische) deelauto's. Met een deelauto ben je al snel goedkoper uit dan met een eigen auto. En autodelen is beter voor het milieu!

Vragen over milieuproblemen bij mobiliteit