Praktisch over duurzaam

Autokeuze en gebruik

Autorijden heeft impact op het milieu. Met een zuinige auto en een zuinige rijstijl beperk je die impact. Rijd je niet veel, dan kun je ook een auto delen. En met goed onderhoud en opgepompte banden rijd je veilig, zuinig en goedkoper.

Auto delen car2go.jpg

Samen doen met deelauto's

Deelauto's zijn er in verschillende soorten: auto's van een deelbedrijf, de auto van een buurtbewoner of een carpoolauto. Wat je ook kiest: je bewijst het milieu een dienst.

Auto delen
Kleine auto groot genoeg.jpg

Zuinige auto kopen

Een zuinige auto is goed voor je portemonnee en voor het milieu. Waar let je op als je er eentje wilt kopen? Om te beginnen: koop geen auto die groter is dan nodig. Maar er zijn nog veel meer tips.

Zuinige auto kopen
Vierkant Auto zuinig rijden schakelen.jpg

Hoe rij je zuinig?

Zuinig rijden is eenvoudig. Je bespaart er 10 procent brandstof mee ten opzichte van een gemiddelde rijder en wel 30 procent ten opzichte van iemand die nergens op lette. Lees hier hoe jij het verschil maakt.

Zuinig rijden
Auto onderhoud 50178647 450x400.jpg

Je auto onderhouden

Regelmatig onderhoud zorgt er voor dat jouw auto optimaal functioneert. Daarmee bespaar je brandstofkosten en vermijdt je nodeloze uitstoot van schadelijke stoffen.

Auto onderhoud
Ankeiler band op spanning.jpg

Banden oppompen

Met goed opgepompte autobanden rij je veiliger, goedkoper en milieuvriendelijker! Check de juiste spanning voor jouw banden en weet wanneer je wat extra lucht in je banden moet blazen.

Hou je autobanden op spanning

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.