Praktisch over duurzaam

Autokeuze en gebruik

Autorijden heeft impact op het milieu. Met een zuinige auto en een zuinige rijstijl beperk je die impact. Rij je niet veel, dan is autodelen aantrekkelijk. Een elektrische auto is een klimaatbewuste keuze. En met goed onderhoud en opgepompte banden rij je veilig, zuinig en goedkoper.

Een man stapt in zijn elektrische auto. Elektrische auto's zijn schoner dan auto's die op benzine of diesel rijden.

Auto met een stekker

Een stekkerauto is voor het milieu een betere keuze dan een auto met een uitlaat. Maar hoe zit het met de kosten, actieradius en opladen? Spoiler: de maandkosten zijn lager dan van een benzine-auto. Lees alles over elektrisch rijden.

Elektrische auto
Een elektrische deelauto wordt opgeladen. Deelauto's zijn een milieuvriendelijke keuze.

Samen doen met deelauto's

Deelauto's zijn er in verschillende soorten: auto's van een deelbedrijf, de auto van een buurtbewoner of een carpoolauto. Wat je ook kiest: je bewijst het milieu een dienst.

Autodelen
Een vrouw stapt uit haar auto. Een kleine auto rijdt zuiniger dan een grotere auto.

Zuinige auto kopen

Een zuinige auto is goed voor je portemonnee en voor het milieu. Waar let je op als je er eentje wilt kopen? Om te beginnen: koop geen auto die groter is dan nodig. Maar er zijn nog veel meer tips.

Zuinige auto kopen
Vierkant Auto zuinig rijden schakelen.jpg

Hoe rij je zuinig?

Zuinig rijden is eenvoudig. Je bespaart er 10 procent brandstof mee ten opzichte van een gemiddelde rijder en wel 30 procent ten opzichte van iemand die nergens op lette. Lees hier hoe jij het verschil maakt.

Zuinig rijden
Auto onderhoud 50178647 450x400.jpg

Je auto onderhouden

Regelmatig onderhoud zorgt er voor dat jouw auto optimaal functioneert. Daarmee bespaar je brandstofkosten en vermijdt je nodeloze uitstoot van schadelijke stoffen.

Auto onderhoud
Man brengt banden op spanning. bandenspanning

Banden oppompen

Met goed opgepompte autobanden rij je veiliger, goedkoper en milieuvriendelijker! Check de juiste spanning voor jouw banden en weet wanneer je wat extra lucht in je banden moet blazen.

Hou je autobanden op spanning

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.