Subsidie zonneboiler

Zonnepanelen Dak Huis
Je kunt subsidie krijgen als je een zonneboiler koopt. Het bedrag hangt af van het soort zonneboiler en ligt ongeveer tussen de € 850 en € 2.000. Met deze ISDE-subsidie wordt warm water van de zon nog aantrekkelijker.

Een zonneboiler voor 4 personen kost ongeveer € 3.300. De subsidie voor zo'n boiler is ongeveer € 1.500, dat is bijna de helft! De precieze bedragen per type zonneboilers vind je op de lijst op rvo.nl.

Een zonneboiler verwarmt water met behulp van zonlicht. Hierdoor kun je bijna de helft op je energieverbruik voor warm water besparen.

Goed om te weten: als je binnen een jaar een zonneboiler aanschaft én een deel van je huis laat isoleren, kan je ook subsidie voor isolatie aanvragen. Check de voorwaarden voor de isolatiesubsidie

Voorwaarden subsidie zonneboiler

01

De zonneboiler staat op de Apparatenlijst zonneboilers van RVO.

02

De zonneboiler is nieuw (dus niet tweedehands) en geïnstalleerd door een bedrijf (je hebt hem dus niet zelf geplaatst). Hij staat in een huis in Nederland.

03

Je vraagt de subsidie aan nadat de zonneboiler is geplaatst en betaald. Je hebt een factuur en betaalbewijs dat op jouw naam staat.

04

De zonneboiler is na 30 juni 2020 geplaatst. Je vraagt de subsidie binnen 12 maanden na de installatiedatum aan.

05

Je laat de zonneboiler plaatsen in een woning waarvoor de omgevingsvergunning is aangevraagd vóór 1 juli 2018. Lees meer op de website van RVO.

06

Combineer je de zonneboiler met een isolatiemaatregel? Dan kan je ook een isolatiesubsidie krijgen. Dit geldt alleen voor zonneboilers die na 30 juni 2020 zijn geïnstalleerd. Lees meer op Subsidie voor isolatie.

07

Je kunt de subsidie aanvragen bij rvo.nl. Rvo heeft daarvoor een handig stappenplan. Je hebt een DigiD nodig.

08

Ga voor de officiële voorwaarden naar www.rvo.nl. Die voorwaarden zijn geldig.

Wist je dat Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft op je energieverbruik voor warm water.

Alles over zonneboilers

Milieu Centraal heeft alles over zonneboilers overzichtelijk op een rij gezet. Bijvoorbeeld:

  • Wat kost een zonneboiler en hoeveel bespaar je ermee?
  • Hoe ziet een zonneboiler eruit?
  • Welk formaat zonnecollector en voorraadvat heb je nodig?
  • Kan je beter kiezen voor zonnepanelen of een zonneboiler?

Lees meer over de voordelen van zonneboilers.

Meer subsidies en leningen

Wist je dat je ook subsidie kan krijgen voor een warmtepomp of isolatie? Lees meer over de voordelen, kosten en besparing van verschillende soorten warmtepompen. Of bekijk wat goede isolatie je kan opleveren.

Ook zonnepanelen zijn goed voor het klimaat. Check of jouw dak geschikt is en hoeveel je er kwijt kan. Er is geen subsidie op zonnepanelen, maar je kan wel de btw terugvragen over de aanschaf en installatie.

Subsidies en leningen Welke subsidies en leningen voor energiebesparing zijn er in jouw woonplaats? Bekijk het overzicht. Check de subsidiewijzer