Praktisch over duurzaam

Energiebespaarwijzer

Hoe kun je nog meer energie besparen? Met leuke testjes en advies op maat wijst Milieu Centraal je op mogelijkheden die bij je passen. De Energiebespaarwijzer is opgevolgd door drie andere tools om je verder te helpen met het besparen van energie.

Verbeter je huis

Verbeteruwhuis.jpg

Iedereen kent het comfortabele gevoel van een woning met dubbel glas. Ook het isoleren van dak, vloer en muren verhoogt het woongenot. En verlaagt de energierekening. Toch zijn veel oudere woningen niet of matig geïsoleerd. Ben je benieuwd hoe jouw woning er voor staat? 
Check je woning op verbeterjehuis.nl. Je ontdekt eenvoudig wat je nog kan verbeteren. Ook zie je wat het kost en oplevert.

Bespaartest

Doe de bespaartest en check hoeveel energie jij kunt besparen.

Met makkelijke dingen die niets of weinig kosten, zoals de verwarming lager zetten, een waterbesparende douchekop gebruiken of naden en kieren dichten, kun je jaarlijks flink wat energie besparen. Ontdek met de Bespaartest wat je al doet en wat je nog kan doen, en strip je energierekening.

Vergelijk mijn energieverbruik 

Vergelijk energie.jpg

Ben je een grootverbruiker van energie? Of juist een zuinig type? Of heb je geen idee? Ga dan naar Vergelijk mijn energieverbruik en zie of je meer of minder energie verbruikt dan mensen in een zelfde woonsituatie als die van jou. Je hebt wel jouw jaarverbruik van gas en elektriciteit nodig.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.