Milieubewust eten

Vlees
Vlees is verantwoordelijk voor 40 procent van broeikasgassen die vrijkomen bij productie van het voedsel van de gemiddelde Nederlander. Vlees heeft zo’n...
Barbecue
Ook tijdens een zomerse barbecue kun je rekening houden met het milieu. Als je de bbq slim gebruikt, komen er geen schadelijke stoffen in de lucht. Dat...
Topkeurmerken: Check het Plaatje
De plaatjes en praatjes vliegen je om de oren in de supermarkt. Met de 12 topkeurmerken voor voeding wordt bewust boodschappen doen een stuk makkelijker....
Milieubewust eten in het kort
Wat je eet, heeft invloed op het klimaat. Zo is een vleesvervanger, zoals bonen of een vegaburger, beter voor de aarde dan een stukje vlees. En ook zuivel heeft een flinke impact op het milieu. Bij het kopen van vis is het aan te raden om te letten op keurmerken. Die vertellen je of de vis duurzaam is gevangen of gekweekt.
Bij de keuze voor groente en fruit zijn producten van Nederlandse bodem die in het seizoen zijn de beste keuze. Zo is de kans het kleinst dat de groente en fruit zijn gegroeid in verwarmde kassen of uit verre landen komen.