De Week Zonder Afval gaat door

logo week zonder afval
Dit jaar zal de Week Zonder Afval plaatsvinden van 25 tot en met 31 mei. De organisatie van de week is vanaf dit jaar in handen van Zero Waste Nederland. Na 4 jaar draagt Milieu Centraal het stokje over aan Zero Waste Nederland; een vertrouwde organisatie met veel slagkracht en het hart op de juiste circulaire plek, de ideale partij om de Week Zonder Afval voort te zetten.

De eerste vier jaar

Milieu Centraal kijkt met veel plezier en trots terug op afgelopen jaren. Sinds 2019 organiseerde de voorlichtingsorganisatie de Week Zonder Afval. Tijdens de week zetten Milieu Centraal samen met een grote groep partners campagnes, acties en kennisdeling op touw in heel Nederland. De week kenmerkt zich door creativiteit, positiviteit en bovenal circulariteit. Zo werd in coronatijd de Week Zonder Afval online gerealiseerd door onder andere diverse inspirerende podcasts te lanceren. Het jaar daarop was het epicentrum de circulaire pop-upstore op Utrecht Centraal Station. Het afgelopen jaar werd Nederland gemotiveerd om tijdens de week ‘de switch’ naar een duurzamere stap te maken.

De nieuwe aanjager

Zero Waste Nederland vertegenwoordigt duizenden Nederlanders in de nog altijd groeiende Zero Waste-beweging en zetten zich in voor een wereld waarin afval niet bestaat door de aandacht te leggen op afvalpreventie. Tijdens de Week Zonder Afval organiseerde Zero Waste Nederland altijd al de wandeltours, maar daarbuiten houden ze zich met veel meer bezig. Zo geven ze lezingen en workshops, en adviseren ze bedrijven, organisaties en overheden. Elisah Pals, frontvrouw van Zero Waste Nederland: “Na er van begin af aan bij te zijn geweest als partner, kijken wij er nu naar uit om de Week Zonder Afval weer een stapje verder te brengen.”

Samen sterk

Het succes van De Week Zonder Afval van de afgelopen vier jaar was te danken aan de inzet en bevlogenheid van de partners. Ook in 2024 zijn het de partners die het verschil gaan maken. Zero Waste Nederland wil daarom graag alle circulaire initiatiefnemers van Nederland oproepen om zich aan te sluiten bij de editie van 2024.

Meedoen aan de Week Zonder Afval?

Organisaties kunnen zich middels het inschrijfformulier aanmelden of voor meer informatie contact opnemen met Elisah Pals en haar collega’s door te mailen naar [email protected].