Praktisch over duurzaam

Apparaten en verlichting

Bijna 40 procent van je energierekening gaat op aan elektriciteit. Met zuinige apparaten en led-lampen sla je 2 vliegen in één klap: je bespaart geld en het is beter voor het milieu.

Huishoudelijke apparaten Wasmachine 59100602 400x400.jpg

Van zuinige koelkast tot energieslurper

Veel apparaten werken op stroom. Check het energielabel als je een apparaat koopt en ga voor A+++. Veel wasdrogers slurpen energie: ontdek hoe jij hem zuinig kunt gebruiken. En wist je dat je een oudere koelkast beter kunt vervangen door een nieuw, zuinig model? Wil jij van het aardgas af, kies dan een inductiekookplaat. En gaat er iets kapot: check of je beter kunt repareren of vervangen. Tips voor al je witgoed in huis.

Huishoudelijke apparaten
vrouw koopt ledlamp

Energiezuinige lampen: kies led

Lampen zorgen voor ongeveer 13 procent van jouw stroomverbruik in huis. Met led-lampen kun je daar flink op besparen: ze verbruiken 90% minder stroom dan gloeilampen en 85% minder dan halogeen. Vervang alle peertjes en spotjes in huis door led, ook als ze nog werken. Dat is goed voor het milieu én je hebt een ledlamp al snel terugverdiend. Hulp nodig bij het vinden van de juiste ledlamp? Check onze keuzehulp.

Energiezuinig verlichten
TV ICT 62951737 400x400.jpg

En ook... smartphone, televisie en batterijen

Smartphones, maar ook laptops en tablets: we hebben allemaal een of meer apparaten voor werk, internet en social media. Welke impact heeft dit op het milieu? Hoe zit het met al die batterijen en accu's? In de meeste huizen staat ook nog een televisie: wat is daarin de meest energiezuinige keuze? En als je voor de keuze staat tussen repareren of vervangen, wat is dan het beste voor het milieu?

TV & ICT

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.