Geld besparen

Met duurzame stappen kun je vaak ook meteen geld besparen. Soms meteen al, soms op lange termijn. Ben je benieuwd welke keuzes goed zijn voor het milieu én voor je portemonnee? Op deze pagina vind je alle tips over geld besparen met verduurzamen op een rijtje.

Filter op onderwerp

Geld besparen met groene aanpassingen in het kort

Slim omgaan met gas en elektriciteit kan je veel geld schelen. Met kleine gewoonteveranderingen kun je je huis goedkoper verwarmen. Zo kun je met simpele maatregelen flink besparen onder de douche en in de keuken. Hierdoor ben je minder geld kwijt, terwijl je ook milieuvriendelijk bezig bent.

Ook de kosten van boodschappen, spullen en kleding kunnen omlaag door te verduurzamen. Door met restjes te koken, hoef je minder boodschappen te doen. En met deze tips voor je kledingkast heb je minder nieuwe kleding nodig. Wist je trouwens dat je steeds meer spullen kunt delen? Vooral handig bij dingen die veel ruimte nodig hebben, maar die je niet zo vaak nodig hebt, zoals gereedschap.

Ook op je vervoer kun je besparen. Laat bijvoorbeeld vaker de auto staan om op benzine te besparen. Ga je nu al bijna altijd op de fiets? Doe de auto helemaal de deur uit en pak een deelauto voor die ene keer dat je echt een auto nodig hebt. Dat scheelt niet alleen benzine, maar ook belasting, verzekeringen en onderhoud!