Over Milieu Centraal

Kind Windmolentje (3)
Milieu Centraal is dé praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoeveel bespaar je met vloerisolatie? Hoe groot is de impact van een vliegreis of een kilo vlees? En waar laat je een oude videoband? Milieu Centraal geeft je onafhankelijke, praktische en betrouwbare informatie. Ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt.
Praktische gids Ontdek wat jij kunt doen Milieu Centraal is je praktische gids voor iedere duurzame stap. Zo wordt het makkelijker om duurzame keuzes te maken.
Onafhankelijk en betrouwbaar Wie we zijn Er zijn veel websites over duurzaam leven. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onderscheidt zich met onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie. Meer over ons

Onafhankelijk, betrouwbaar en praktisch

Er zijn veel websites over duurzaam leven. Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal onderscheidt zich met onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie. Nuchter over het milieu en niet gebonden aan commerciële belangen. Met het realisme dat consumenten naast groen ook geld en gemak belangrijk vinden. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Experts zorgen ervoor dat de kennisbasis up-to-date blijft. Een maatschappelijke adviesronde onder bedrijven, branches en maatschappelijke organisaties draagt bij aan diversiteit van en draagvlak voor inzichten. De wetenschappelijke raad van advies vormt het sluitstuk van de kwaliteitsborging. De leden zijn verbonden aan een onderzoeksinstituut of universiteit.

Sinds 1998

Milieu Centraal is in 1998 van start gegaan op initiatief van het toenmalige ministerie van Milieubeheer (VROM). Milieu Centraal was het antwoord op de vraag: wie zorgt ervoor dat huishoudens goede informatie krijgen om hen te helpen met duurzame keuzes? Midden jaren negentig speelden discussies zoals koffiekopjes versus wegwerpbekers, wegwerpluiers of katoenen luiers en wel of geen chloor in het huishouden. Milieuorganisaties en bedrijfsleven brachten ieder hun eigen deskundigen in stelling met tegenstrijdige boodschappen. Mensen die iets voor het milieu wilden doen, misten daardoor duidelijke adviezen over wat en hoe. Milieu Centraal moest de ruis uit de discussies halen door fabels te ontzenuwen en feiten te scheiden van meningen.

Veelgestelde vragen over Milieu Centraal

Kijk op wat voor jou van toepassing is.