Copyright

Meisje bewondert muur met muurtekeningen. Buitenmuur isoleren.
Informatie van Milieu Centraal overnemen en verder verspreiden is mogelijk, maar er zijn wel een paar spelregels.

Milieu Centraal staat voor betrouwbare informatie over milieu en energie in het dagelijks leven. De informatie is tot stand gekomen door veel bronnen te raadplegen. Ook laten we de informatie toetsen door externe deskundigen. Zie ook gevalideerde kennisbasis.

Milieu Centraal juicht het toe als een andere organisatie haar informatie overneemt: de boodschap wordt hierdoor eenduidiger. Milieu Centraal is ook vaak kennispartner of contentpartner van andere organisaties en bedrijven. Hiervoor maken we specifieke afspraken. Lees meer over onze diensten en samenwerking.

Spelregels

De spelregels voor overname van informatie zijn:

  • Altijd de bron vermelden. Dat kan in een lopende zin: “volgens voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal bespaar je met ….”. Of in de vorm van: Bron: www.milieucentraal.nl. Ook mogelijk: een link naar de specifieke pagina waar de informatie vandaan komt.
  • Bij het letterlijk overnemen van informatie gaat het hooguit om één of twee zinnen.
  • Bij het in eigen woorden overnemen gaat het om één of twee alinea’s, en zeker niet over hele teksten.

Milieu Centraal heeft geen fysieke promotiematerialen (zoals brochures).

Logo Milieu Centraal

Het logo van Milieu Centraal mag je alleen gebruiken met onze uitdrukkelijke toestemming. Toestemming kun je vragen via [email protected] o.v.v. gebruik logo.

Beeldmateriaal

Het is niet toegestaan om zonder toestemming foto's, illustraties, infographics, animaties, of audio- en videobestanden van de websites van Milieu Centraal over te nemen, te kopiëren, door te geven of anderszins te gebruiken.

Uitzondering: schriftelijke toestemming nodig

In sommige gevallen is overname of hergebruik mogelijk: na uitdrukkelijke schriftelijke toestemming van Milieu Centraal én alleen voor specifiek beeldmateriaal waarvan Milieu Centraal het copyright bezit. Heb je interesse in beeldmateriaal op deze of andere websites van Milieu Centraal, neem dan contact op met Milieu Centraal via het contactformulier.

Bronnen beeldmateriaal

Veel foto's op deze en andere sites van Milieu Centraal zijn gemaakt door fotografe Chantal Bekker. Daarnaast maakt Milieu Centraal gebruik van de services van Shutterstock, BigStock, Michiel Wijnbergh Fotografie, Wikipedia (Wikimedia Commons), fotobureau Hollands Hoogte, Iris Planting en Marieke Duijsters.