Websites en apps

Wil jij weten wat je aan je huis kunt verbeteren en hoeveel dat gaat kosten en opleveren? Ben je op zoek naar de juiste bak voor jouw afval? Of wil je weten welke groente deze maand een goede milieuscore heeft? Milieu Centraal geeft het antwoord via verschillende websites, apps en tools. Praktisch, betrouwbaar en duidelijk.

Verbeterjehuis

Hoe maak je jouw huis energiezuinig en aardgasvrij? Vul de kenmerken van jouw huis in, kies je verbeteringen en ontdek wat het je kost en oplevert. Minder energiekosten, meer comfort! Verbeterjehuis.nl is een co-productie van Milieu Centraal en RVO Nederland.

Energiesubsidiewijzer

Check of jij subsidie of een gunstige lening kunt krijgen voor isolatie, een warmtepomp of zonnepanelen. Hier vind je alle subsidies en leningen voor energiebesparing en verduurzaming. Landelijk en in jouw provincie of gemeente. Doe de check!

Energielabel

Energiebewust kiezen gaat veel gemakkelijker met het energielabel. Het energielabel op een apparaat, een auto of een woning, toont in één oogopslag hoe zuinig jouw nieuwe aankoop is. Op de website staat alle informatie over de verschillende energielabels verzameld. Wil je weten welk energielabel jouw huis heeft? Kijk op Zoekjeenergielabel.nl.

Afvalscheidingswijzer

De afvalscheidingswijzer weet precies waar welk afval thuis hoort. Vul een zoekwoord in en krijg advies over de juiste bak. Zo help je grondstoffen en energie te besparen.

Energieverbruiksmanagers

Een energieverbruiksmanager geeft inzicht in jouw energieverbruik en kan je helpen met het besparen op uw energierekening. Je vindt hier een onafhankelijke vergelijking van alle energieverbruiksmanagers en hun diensten. Zo wordt kiezen makkelijker.

Keurmerkenwijzer

Hoe duurzaam zijn jouw eieren? En wat betekent dat plaatje op de hagelslag? Er zijn meer dan 100 keurmerken voor duurzaamheid. In de keurmerkenwijzer zie je hoe goed ze scoren op milieu, dierenwelzijn en mens&werk. Met de 10 topkeurmerken voor voedsel maak jij in elk geval een duurzame keuze!

Groenesubsidiewijzer

Check of je subsidie kunt krijgen voor het vergroenen van je tuin of dak. Zo weet je meteen of je gebruik kunt maken van een regeling als je een groen dak neemt of tegels uit je tuin gaat weghalen. Doe de check!

Bespaartest

Voor iedereen die zoek is naar makkelijke tips om de energierekening te verlagen! Check de 12 bespaartips, ontdek welke tips bij jou passen en hoeveel je daarmee bespaart. Besparen kan zo simpel zijn!

Asbestvrijeschuur

Een klein asbest schuurdak (<35 m2) kunnen dakeigenaren meestal zelf vervangen. Op asbestvrijeschuur.nl vinden eigenaren van een schuur met een asbestdak wat ze nodig hebben om zelf het dak te vervangen. Voor gemeenten is er een toolkit met informatiematerialen om een actieweek te organiseren.