Praktisch over duurzaam

Alles over het jasje

Het Colbert2Share is een tijdloos en modieus jasje dat jaren meegaat. Het doorgeefjasje is uitgevoerd in de kleur royal blue en heeft witte parelmoer knopen. Aan de binnenkant is het jasje gevoerd met teksten uit de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.

Made in: Marokko

Het colbert is geproduceerd in Trojaco in Tanger, Marokko, een fabriek onder leiding van de Nederlandse familie Van Gils, onder goede arbeidsomstandigheden.

Made of: 100% wol

De stof van het colbert is gemaakt van 100% wol, geleverd door producent Scabal. Scabal maakt op dit moment stappen om ook een ecolijn op te nemen in het assortiment.

Colbert2share 3 foto's 1660x480.jpg

Made by: DutchSpirit

Het jasje is geproduceerd door DutchSpirit, een Nederlandse koploper in duurzame maatpakken en colberts. De visie van DutchSpirit op duurzaamheid is:

  • Arbeidsomstandigheden: DutchSpirit hanteert een ‘zero tolerance’-beleid op slechte behandeling van medewerkers en kinderarbeid. DutchSpirit betaalt eerlijke inkoopprijzen zodat haar producenten hun medewerkers fair kunnen betalen.
  • Compensatie CO2-uitstoot: De mode van DutchSpirit wordt geproduceerd in Europa en aangrenzende landen als Marokko en Tunesië. Hierdoor zijn de transportafstanden relatief kort en wordt de CO2-uitstoot gereduceerd. Verder plant zij voor elk geproduceerd maatpak een boom via de stichting Trees for All. Zo draagt DutchSpirit naast CO2-compenserende activiteiten bovendien bij aan het leefmilieu van de plaatselijke bevolking.
  • Eerlijke materialen: Voor haar maatpakken gebruikt DutchSpirit steennootknopen en GOTS gecertificeerde, zuivere ecowol. Wol is veruit het mooiste materiaal voor hoogwaardige pakken. Wol kreukt niet, draagt uitermate fijn en is warm of koel, afhankelijk van de atmosfeer. Het dierenwelzijn wordt gegarandeerd – DutchSpirit neemt verantwoordelijkheid ‘van schaap tot pak’.
  • Recycling: Om de circulaire economie op gang te brengen, kan een klant kiezen voor koop met statiegeld of voor het ‘lease-a-suit’-concept. In beide gevallen komt de kleding uiteindelijk weer terug bij DutchSpirit, zodat zij kunnen zorgen voor verantwoord hergebruik of recycling. 

Kiezen voor duurzame mode en merken

Waar koop je nou duurzame mode? Milieu Centraal geeft twee tips: let op keurmerken en kies voor duurzame merken en winkels.

 

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.