Praktisch over duurzaam

Wie draagt het Colbert2Share?

Bekende Nederlanders spot je niet zo vaak in hetzelfde jasje, maar voor Milieu Centraal delen ze wel het Colbert2Share. Na Helga van Leur, prinses Laurentien, Victoria Koblenko, Brecht van Hulten, Tanja Jess en Froukje Jansen heeft ook Milouska Meulens het duurzaam geproduceerde colbert aangetrokken. Met het doorgeefjasje maken de sterren een modestatement: kleding delen is in!

Milouska Meulens in het Colbert2Share

Milouska Meulens instagram colbert2share.jpg

Foto: Milouska Meulens op Instagram over #colbert2share.

Froukje Jansen in het Colbert2Share

froukje jansen in colbert2share.jpg

Tanja Jess vlogt in het colbert2share

Actrice en presentatrice Tanja Jess draagt het Colbert2Share. Of eigenlijk Petra Olieboer, haar personage in de tv-serie Vechtershart. Op tv zie je het duurzame jasje in aflevering 10 van het volgende seizoen. Kun je niet wachten? Bekijk dan deze vlog waarin Tanja Jess over duurzame mode praat met Peter Paul Muller en Susan Radder.  Jess wil laten zien dat – alhoewel ze erg van mode houdt – ze het belangrijk vindt om te kiezen voor duurzame mode. En dat het juist cool is om vaker hetzelfde te dragen in plaats van iedere keer iets nieuws.

 

Tanja tijdens vlog.jpg

Slow Fashion is de tijd nemen om bewust te kiezen. Zie kleding niet als 'status symbool' maar juist als 'milieu bewust symbool'.

Tanja Jess over Slow Fashion

Brecht van Hulten in het Colbert2Share 

Brecht in Colbert2Share.PNG

Presentatrice Brecht van Hulten nam het vaak op voor consumenten in Kassa. In het programma Groen Licht gaat ze op zoek naar groene feiten en fabels. Tijdens de uitzending van 31 oktober, gaf Victoria Koblenko het Colbert2Share door aan Brecht.

Brecht in Colbert2share.jpg

Het is tijd voor verandering! Ik draag het colbertje om bedrijven te laten zien dat de productie van kleding moet verduurzamen.

Presentatrice Brecht van Hulten

Victoria Koblenko in het Colbert2Share 

Actrice en stijlicoon Victoria Koblenko maakt zich sterk voor duurzame fashion. Zo lanceerde zij vorig jaar haar eigen ecologische T-shirt lijn en ging zij uit de kleren voor eerlijke kleding met de slogan ‘liever naakt dan oneerlijk gemaakt’.

Ik ga dit colbertje doorgeven. Waarom? Omdat we het belangrijk vinden dat ‘delen van mode’ niet alleen gaat via plaatjes op social media maar ook letterlijk!

Victoria in jasje.PNG

Met het dragen van het Colbert2Share laat ik zien dat het signaal om anders te produceren van ons, de consument, moet komen

Victoria Koblenko

Koninklijk jasje dankzij prinses Laurentien 

Laurentien draagt Colbert2Share.jpg

Op de dag van de duurzaamheid overhandigt Helga van Leur haar Colbert2Share aan prinses Laurentien. Nadat beide dames het boek ‘De wereld van plastic’ voorlezen aan basisschoolkinderen in Heerhugowaard, deelt Helga het jasje met onze nieuwe draagster.

Prinses Laurentien is erg betrokken op het gebied van duurzaamheid en natuurbescherming. Zo publiceerde ze al drie boeken over Mr Finny, een haai die (milieu)problemen aan de kaak stelt en oplost. De prinses is oprichtster van Stichting Lezen & Schrijven en de Missing Chapter Foundation.

Helga van Leur heeft de primeur 

Weervrouw Helga van Leur draagt het colbert in de RTL Nieuws uitzending bij de start van de Colbert2Share campagne! Helga is erg betrokken bij duurzaamheid en ondersteunt de campagne van harte.

Helga van Leur draagt Colbert2Share_ quote 327x245.jpg
Helga column vierkant.jpg

Mooi is het als je kleding kunt uitwisselen, zodat je er altijd gevarieerd en stijlvol uit kunt zien en toch telkens met iets nieuws voor de dag kunt komen. Dat geeft je energie!

Helga van Leur

Colbert2Share

De campagne Colbert2Share onderstreept het belang van duurzame mode en zet in samenwerking met bekende Nederlanders slow fashion in de spotlights. Bekende Nederlanders die het colbert aantrekken dragen letterlijk de boodschap uit dat delen van kleding in de mode is. 

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.