Week Zonder Afval

Logodatum RGB Iconen Klein
Meld je aan Tips in je inbox Elke dag een afvaltip tijdens de Week Zonder Afval? Meld je dan aan voor de afvalnieuwsbrief
Van maandag 31 mei t/m zondag 6 juni 2021 gaan we met z'n allen de uitdaging aan om zo min mogelijk afval weg te gooien. Doe jij ook mee? Houd dan deze pagina in de gaten voor leuke acties om jouw #weekzonderafval makkelijker te maken.

Zeven dagen, zeven thema's

Programma

Circl Studio
Lancering Week Zonder Afval

Op maandag 31 mei is de Week Zonder Afval officieel gelanceerd via een livestream vanuit de Circl Studio. Nieuwsgierig? Bekijk hier het programma en de livestream-link.

Podcast Milieu Centraal
Inspirerende podcasts

Tijdens de campagneweek kun je verschillende inspirerende podcasts beluisteren met helden die zich op allerlei manieren inzetten voor minder afval. Luister je mee?

Circulair Handboek Podcast
Tips uit het Circulaire Handboek

Benieuwd met welke stapjes jij je afvalberg kunt verkleinen? Beluister tijdens de campagneweek de podcastserie Circulair Handboek voor handige tips en weetjes.

Microfoon
NVRDTalk Week Zonder Afval

Op donderdag 3 juni houdt de NVRD samen met BKN en Zero Waste Nederland een NVRDTalk. Op welke manieren kunnen gemeenten en kringloopwinkels elkaar versterken? En hoe kun je leven met minder verpakkingsafval? Je hoort het in de talk van 14:45 tot 16:30 uur. Meld je hier aan.

Zero Waste Wandeltours
Zero Waste Wandeltours

Ga mee op pad en ontdek tijdens de Zero Waste Wandeltours op zaterdag 5 juni welke verpakkingsvrije plekken er zijn bij jou in de buurt!

Kleding Aan Rek
Online tour bij kledingbibliotheken

Hoe werkt een kledingbibliotheek? Op zondag 6 juni geeft de Week van de Kledingbibliotheek vanaf 14:00 via Instagram Live een online tour bij verschillende kledingbibliotheken.

Vrouw Tweedehandswinkel Jas
Speciale acties in kringloopwinkels

Ontdek de leukste kringloopwinkels bij jou in de buurt en bekijk hier of er een speciale actie is bij jouw lokale kringloopwinkel.

Milieu Centraal Spullen Lenen 07
Ontdek wat jij kunt delen en lenen

Benieuwd welke spullen jij kunt delen met en lenen van je buren? Je ontdekt het gemakkelijk met de handige tool van Peerby.

Nudge Brievenbussticker
Bespaar papier met een brievenbussticker

Met een brievenbussticker kun je een hoop ongewenst reclamedrukwerk besparen! Via Nudge kun je gratis een NEE-JA sticker of NEE-NEE sticker aanvragen.

Textiel Controleren Sympany
Online kijkje bij textielinzamelaar

Op zondag 6 juni geeft Sympany een online kijkje achter de schermen bij een textielinzamelaar. Wat gebeurt er met al die kleding die verzameld wordt in textielcontainers? Je ontdekt het hier.

Tips voor minder afval Hoe kun jij afval besparen? Ontdek op welke manieren jij je afvalberg kunt verkleinen! Doe de test

Wil jij ook de Week Zonder Afval onder de aandacht brengen? Bekijk dan de toolkit met verschillende materialen om te delen tijdens de campagneweek.