Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Laat je niet flessen

Wil je altijd water bij de hand hebben als het tropisch warm is? Gebruik onderweg een eigen waterfles met kraanwater. Dat is 500 keer goedkoper en scheelt veel afval. 

Lees meer

Actueel

Fles mee vierkant.jpg
18 jul 2017

Waterfles vullen 500 keer goedkoper onderweg

Met tropisch weer wil je altijd water bij de hand hebben. Tap dan kraanwater in een eigen waterfles, dat is 500 keer goedkoper dan een wegwerpflesje kopen onderweg. Bovendien scheelt het een berg afval. Per dag worden er bijna 1 miljoen waterflesjes verkocht (zowel plat als bubbels). Deze wegwerpflesjes zorgen voor ruim 7 miljoen kilo plastic afval. 

Lees verder
Zonnepanelen op dak. Zelf je stroom opwekken met zonne-energie.
13 jul 2017

Zonnige toekomst salderingsregeling

Mensen met zonnepanelen moeten tot 2023 via de salderingsregeling zonnestroom tegen een gunstig tarief aan het stroomnet kunnen leveren. Dat heeft minister Kamp op 12 juli aan de Tweede Kamer geschreven. Eerder had Kamp het voortbestaan van de salderingsregeling al tot 2020 gegarandeerd.

Lees verder
Imker met bijen 327x245.jpg
04 jul 2017

Tijd voor de bloemetjes en de bijtjes

Komend weekend openen imkers hun deuren op meer dan 200 locaties. Bijen hebben het moeilijk in Nederland en je helpt ze overleven door bijvriendelijke bloemetjes te planten. Zorg dat er altijd wat te snacken valt voor de bij in jouw tuin: op de bloemetjes- en bijtjeskalender vind je per maand voorbeelden van bloemen waar bijen dol op zijn.

Lees verder
Meisje zit op grond voor tv. Isoleer je huis voor meer comfort.
23 jun 2017

Kies de juiste vloerisolatie

Vloerisolatie heeft vele voordelen. Je wooncomfort verbetert sterk, je besparing is groot en de klimaatwinst is fors. Maar Milieu Centraal waarschuwt: laat liever geen gespoten polyurethaan (PUR) met HFK’s onder je vloer blazen, want daardoor is je klimaatwinst veel kleiner. Er zijn genoeg andere opties die meer milieuwinst opleveren.

Lees verder