Praktisch over duurzaam

Mama's en papa's vertellen

Ben je benieuwd naar ervaringen van mama's en papa's die al wasbare luiers gebruiken? Bekende en minder bekende Nederlanders vertellen hoe het is om wasbare luiers te gebruiken in plaats van wegwerpluiers.  

Victoria Koblenko moest even wennen

Victoria Koblenko bericht op instagram over wasbare luiers

Op Instagram bekent Victoria Koblenko dat het even wennen was aan wasbare luiers. Maar uiteindelijk is ze enthousiast. Klik op het vergrootglas bij de afbeelding of bekijk de post van Milieu Centraal.

Laura de Jong over de voor- en nadelen

Laura de Jong, de moeder van James, vertelt over haar ervaringen met het eerste jaar wasbare luiers en zet de voor-en nadelen op een rij. “Mijn grootste duurzame dilemma tijdens de zwangerschap? Wel of geen wasbare luiers. De feitelijke voordelen waren duidelijk. Beter voor het milieu, portemonnee én babybillen.

Ervaringen in Mazzelkontgemeente Breda

Roniet doet met haar dochter Ovie mee aan de pilot voor mazzelkontjes in Breda. BN/De Stem ging nog voor de start van de pilot bij haar op bezoek. Roniet vertelt over het wasbare luierpakket dat ze al heeft ontvangen.

Video Omroep Brabant: Janet gebruikt de luiers al jaren

Zelf een ervaring delen?

Wil je zelf je ervaringen met wasbare luiers delen? Mail naar Anne.Kluivers@milieucentraal.nl of post het op social media met #mazzelkontjes en tag @milieucentraal 

Meer ervaringsverhalen

Wil je nog meer ervaringen met wasbare luiers lezen? Neem een kijkje op het kennisplatform over wasbare luiers.

Wasbare luierwereld
Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.