Praktisch over duurzaam

Allesreinigers

Allesreinigers kunnen schadelijke stoffen bevatten. Maar als je op een milieukeurmerk let en zuinig doseert, valt de milieuschade vaak mee. Belangrijker is dat je niet te veel warm water gebruikt.

Tips

  • 1

    Als je de allesreiniger op het vuil laat inwerken en daarna goed boent, heb je er minder van nodig.

  • 2

    Allesreinigers bevatten stoffen die schadelijk zijn voor waterleven. Gooi je sopje daarom nooit op straat of in je tuin.

  • 3

    Allesreinigers met een milieukeurmerk belasten het milieu minder.

Voor welke schoonmaakklus?

bigstock-Woman-cleaning-the-counter-in-38925229-400x300.jpg

Allesreinigers zijn geschikt om harde oppervlakken schoon te maken. Glas, gelakt hout, tegels en zeil bijvoorbeeld. De naam is een beetje misleidend: je kunt er niet álles mee schoonmaken.

Zeep is goed afbreekbaar

Wettelijk is vastgelegd dat alle wasactieve stoffen in schoonmaakmiddelen goed afbreekbaar moeten zijn. Toch zijn daarin nog wel verschillen. Vloeibare of groene zeep is onder alle omstandigheden goed afbreekbaar. Je kunt dus kiezen voor allesreinigers op basis van zeep.

Woon je in een gebied met hard water, dan is dit minder geschikt. Zeep werkt namelijk niet in kalkrijk water. Kijk op de website van jouw waterbedrijf hoe hard het water in jouw buurt is. Je vindt dit via de Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (Vewin).

Hardnekkig vuil

Hardnekkig vuil kun je makkelijker verwijderen met een schuursponsje of wat schuurmiddel. Hierin zit fijngemalen kalksteen, dat zorgt voor een schurende werking.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.