Zelf je asbest schuurdak weghalen

Asbestvrije Schuur

Start je klus Vervang zelf veilig en voordelig je asbest schuurdak! Gebruik het stappenplan en krijg hulp bij de klus. Asbestvrijeschuur.nl
Heb jij een oude schuur of garage in de tuin? Goede kans dat er een asbestdak op zit. Gelukkig kun je dit - tot 35 vierkante meter - gewoon zelf vervangen. Op Asbestvrijeschuur.nl krijg je vanaf nu hulp om het asbest schuurdak zelf veilig en voordelig te vervangen door een gezond dak. Het zelf doen is voordeliger. En als je gemeente meedoet, is het nog voordeliger.

Zelf aan de slag: veilig stappenplan

Met dit veilige stappenplan op asbestvrijeschuur.nl kun je zelf aan de slag met het verwijderen van jouw asbest schuurdak. We geven tips, leggen uit hoe jij je voorbereidt op de klus en vertellen wat je nodig hebt. Zo pak je de klus stap voor stap aan.


Direct advies tijdens de klus

Vragen die je hebt tijdens jouw klus kun je stellen aan de gratis Asbest Helpdesk. De Asbest Helpdesk (088-797 0790) is op werkdagen bereikbaar tussen 09:00 en 17:00 uur. Je kunt ook de veelgestelde vragen bekijken op de website.


Met hulp van de gemeente

Als jouw gemeente meedoet aan de Week van de Asbestvrije Schuur kun je met hulp van de gemeente aan de slag. Zo kan de gemeente bijvoorbeeld een buurtactie organiseren of gratis materiaal beschikbaar stellen. Gemeenten bepalen zelf hoe en wanneer deze week plaatsvindt. Bekijk of jouw gemeente meedoet


Verwering asbest schuurdaken

Asbest werd voor 1994 veel gebruikt. Na 30 jaar is de kans op verwering groot. Door weer en wind komen schadelijke asbestvezels in de lucht en grond terecht. Het is daarom noodzakelijk om alle asbestdaken te vervangen door gezonde daken.