Energiehulpnetwerk

Blijf op de hoogte

Wil je de ontwikkelingen in het energiehulpnetwerk volgen per e-mail? Meld je aan
Binnen het energiehulpnetwerk werken organisaties samen om de juiste energiehulp over de drempel van de voordeur heen te helpen. Voor huurders die moeite hebben om de energierekening te betalen ontstaat namelijk steeds meer energiehulp die verschilt in vorm, inhoud, boodschap en bedoeling. De vertrouwde kring rondom huurders is dé schakel om stappen te nemen richting energiehulp die goed aansluit.

Hoe krachtig is het als deze vertrouwde kring nog beter weet welke (energie)hulp er is en hoe zij dit het beste kunnen aanbieden aan de huurders. Het netwerk verrijkt de vertrouwde kring met kennis, vaardigheden en middelen om dit optimaal te kunnen doen. Daardoor krijgen huurders bruikbare handvatten van personen of partijen die zij vertrouwen.

Hoofddoel van het energiehulpnetwerk

Het doel van deze netwerkaanpak is om vanuit vertrouwde kring huurders in energiearmoede beter te bereiken en helpen om hun energierekening op een gezonde manier betaalbaar te krijgen en/of houden. Om zo uiteindelijk in een financieel gezonde situatie te komen.

 

Online platform

Deze pagina is een startpunt voor een online platform waar netwerkpartners elkaar waardevolle informatie, inzichten, handige tools en tips kunnen bieden. De informatie op deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt en verrijkt. Dit maakt dat iedere partner op elk moment kan onderzoeken of er een passende aanpak voor energiehulp beschikbaar of in ontwikkeling is.

Check daarom regelmatig deze pagina die uit gaat groeien tot een completer online kennis- en netwerkplatform. En een onmisbare bron van inspiratie, informatie en connectie wordt voor het nationale én lokale (energie)hulpnetwerk om de huurder in energiearmoede nog beter te helpen en bereiken. Gebruik van dit platform is voorbehouden aan betrokken partners die op basis van wederkerigheid in dit programma gaan participeren met afspraken rondom inzet, intentie en bereik.

Co-creatiesessies

Bekijk de video Via deze compilatiefilm krijg je een indruk van de co-creatiesessies over hulp bij energiearmoede. Bekijk op YouTube

Informatie over het netwerkprogramma

Achterliggende informatie is voor netwerkpartners (binnenkort) te downloaden via de WeTransferlink.

Bestanden downloaden

Voor netwerkpartners is hier binnenkort informatie (via WeTransfer met wachtwoord) te downloaden.

Betrokken netwerkpartners

Deze nationaal gecoördineerde netwerkaanpak versterkt de onderlinge samenwerking tussen partners. In co-creatie met partners, huurders en de vertrouwde kring komen we tot gerichte energiehulp, communicatieroutes en gedragsinterventieroutes.

Hieronder staat een overzicht van betrokken omgevingspartners. De stuurgroep van het netwerkprogramma bestaat uit vier organisaties. Daarnaast zijn veel partijen betrokken in de opbouw van het netwerkprogramma.