Service voor Energieloketten

Man en kinderen zitten er binnen warmpjes bij. Alles over isoleren.
Milieu Centraal voorziet energieloketten in Nederland van informatie. Hier vind je bijvoorbeeld de productenlijst voor de RREW-subsidie.

Productenlijst voor RREW-energiebesparingsprojecten

Gemeenten kunnen met de subsidieregeling ‘Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW)’ projecten en campagnes opzetten om inwoners te stimuleren energie te besparen in hun woning. Het doel van de RREW is om de CO2-uitstoot van woningen te verminderen en tegelijkertijd de woonlasten te verlagen. Sommige gemeenten kiezen ervoor om hun inwoners waardebonnen te geven, waarmee mensen energiebesparende producten kunnen kopen.

Welke producten besparen energie?

Gemeenten, energieloketten en bedrijven hebben Milieu Centraal als onafhankelijke kennisorganisatie om een oordeel gevraagd. Milieu Centraal heeft een lijst van energiebesparende producten opgesteld, die consumenten kunnen aanschaffen met RREW-waardebonnen. Het gaat om producten die naar het oordeel van Milieu Centraal energie besparen en voldoen aan de doelstelling van de RREW-subsidieregeling.

Download de lijst met producten voor doe-het-zelf maatregelen

Download de lijst met maatregelen die uitgevoerd worden door bedrijven

Gemeenten, energieloketten en bedrijven kunnen een of beide lijsten gebruiken bij projecten en campagnes in kader van de RREW. Het is niet toegestaan om zonder overleg producten of diensten toe te voegen aan de productenlijst van Milieu Centraal. Indien gemeenten of energieloketten nieuwe energiebesparende producten willen voordragen, kunnen zij hiervoor contact opnemen met Milieu Centraal. Deskundigen van Milieu Centraal zullen dan beoordelen of het product kan worden toegevoegd aan de lijst.

Het gebruik van deze lijst voor RREW-projecten door gemeenten is overigens niet verplicht. Gemeenten kunnen voor hun RREW-projecten een eigen lijst opstellen, mits die voldoet aan de eisen die RREW stelt.