Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Energiezuinig verwarmen

Loeit jouw verwarming op aardgas? Op een duurzame manier je huis verwarmen loont voor je portemonnee en het klimaat. Ontdek wat er mogelijk is in jouw woning.

Lees meer

Actueel

Drinkpakken gescheiden inleveren bij het plastic. Het kan al in meer dan 80% van de gemeentes.
06 nov 2017

Chipszak, melkpak en aluminiumfolie grootste instinkers

Nederlanders zijn fanatieke afvalscheiders, maar welk afval hoort nou waar? De chipszak, het melkpak en aluminiumfolie leveren de meeste verwarring op. De top 10 komt uit de Afvalscheidingswijzer, waar een half miljoen keer per jaar wordt opgezocht welk afval in welke bak hoort.

Lees verder
Raam vervangen 327x245.jpg
27 okt 2017

Zien hoe isolatie werkt

Energie besparen en comfortabel wonen begint met isolatie. Ben je benieuwd hoe het isoleren in zijn werk gaat? Vakmensen laten voor de Dag van de Isolatie zien hoe isolatie aanbrengen in de praktijk gaat. Neem op 3 november 2017 een kijkje bij één van de tientallen deelnemende woningen en op 4 november 2017 bij sportclubs.

Lees verder
Introplaatje foodbattle.jpg
16 okt 2017

Wedstrijdje tegen voedselverspilling

Spelen met eten mag niet, maar een wedstrijdje tegen voedselverspilling wel. Gemiddeld gooien we per persoon per jaar 40 kilo goed eten weg. Daarom schotelt Milieu Centraal vanaf nu de Foodbattle voor. Een strijd rondom slim kopen, koken en bewaren. Op 16 oktober, Wereldvoedseldag, starten 5 teams in de Gemeente Ede aan de battle.

Lees verder
ankeiler eco wasmachine.jpg
09 okt 2017

13 duurzame dwalingen

Iedereen kan een stap zetten naar een duurzamere wereld. De juiste zetten is belangrijk, want er doen veel milieufabels de ronde. Milieu Centraal zet de Dertien Duurzame Dwalingen recht.

Lees verder