Autodelen en huren

Een deelauto staat geparkeerd aan de Amsterdamse gracht.
Een auto delen heeft veel voordelen als je niet zo veel rijdt. Het is goedkoper én beter voor het milieu. In veel steden en dorpen staan deelauto's. Je huurt ze makkelijk via een app en betaalt alleen voor het gebruik. Een auto kopen met familie of vrienden kan ook. Vind tips voor delen en carpoolen.

Duurzame alternatieven

Wil je minder auto rijden, maar weet je nog niet wat dan? Met de keuzehulp ontdek je wel alternatief bij jouw reisgedrag past!

Auto delen in het kort

Auto delen is aantrekkelijk als je niet zo veel rijdt, of als je de tweede auto de deur uit wilt doen. Wanneer het kan pak je de fiets of het OV, als het handiger is om met de auto te gaan, pak je een deelauto. Ze staan in veel steden en dorpen en er zijn inmiddels ook elektrische deelauto's. Je kan de auto huren van een plaatsgenoot of van een deelautobedrijf. Reserveren en openen gaat meestal makkelijk en snel via een app. Milieu Centraal legt uit hoe het werkt en  rekent voor wat het kost en wat je kunt besparen.

Heb je toch liever zelf een auto die je deelt met bekenden? Dan kan je ook overwegen om er samen met familie of vrienden een te kopen. Wat moet je dan allemaal regelen? Milieu Centraal zet het op een rij.

Iedereen rijdt wel eens met een ander mee. Wil je vaker carpoolen? Check dan de tips.