Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Nieuws

Klimaatafspraken koe fiets.jpg
25 okt 2016

Zo scoor je voor het klimaat

Op de Nationale Klimaattop wordt op woensdag 26 oktober het klimaatakkoord van Parijs omgezet in concrete acties. Een mooi moment om de handzame klimaatklappers van Milieu Centraal erbij te pakken. Dan weet je binnen een paar minuten wat je zelf kunt doen én laten om je CO2-uitstoot te verminderen.

ankeiler eco wasmachine.jpg
24 okt 2016

Gebruik je zuinige wasmachine slim

Vanavond, 24 oktober, besteedt het tv-programma Groen Licht aandacht aan het energielabel op wasmachines. Milieu Centraal brengt hierin de boodschap: heb je een zuinige A+++ of A++ wasmachine gekocht, maar gebruik je niet het eco-programma? Dan pakt jouw zuinige wasmachine een stuk minder zuinig uit.

Introplaatje campagen energiebesparen.jpg
17 okt 2016

Energie besparen doe je nu

Veel mensen weten niet wat isolatie kost en onderschatten de opbrengst. Om hier verandering in te brengen en huiseigenaren te stimuleren hun dak, vloer, gevel, spouwmuur of ramen te isoleren is op 17 oktober 'Energie besparen doe je nu' gelanceerd. In opdracht van het Rijk helpt Milieu Centraal mee aan deze driejarige campagne.

Vrouw kijkt etiket keurmerk olijven
15 okt 2016

Onthoud deze 11 topkeurmerken

Je komt heel wat keurmerken tegen als je duurzame vis, eerlijke chocolade of milieuvriendelijke groenten wilt kopen. Om je keuze in de supermarkt makkelijker én duurzamer te maken brengt de keurmerkenwijzer van Milieu Centraal orde in de keurmerkenchaos. Van alle duurzaamheidskeurmerken voldoen er 11 topkeurmerken aan de strenge eisen voor duurzaamheid, transparantie en controle.

Waterspaarders intro.jpg
13 okt 2016

WaterSpaarders gaan voor 5 miljard

Op Nationale WaterSpaarders Dag is door Prinses Laurentien het startschot gegeven voor de Deal van 5 Miljard. De WaterSpaarders-beweging daagt iedereen uit om maximaal 5 minuten te douchen om zo binnen een jaar tijd 5 miljard liter warm water te besparen. Op 13 oktober 2016 om vijf voor twaalf klonk symbolisch het 5’minuten douchelied van Jamai, gezongen door duizenden kinderen.

Weekje minder afval plaatje.png
07 okt 2016

Weekje minder afval

Vind je weggooien zonde? Dan is de challenge 'weekje minder afval' echt wat voor jou. Ga ook de uitdaging aan om een week lang zo min mogelijk afval over te houden. De door Pluk en Milieu Centraal georganiseerde afvalweek start op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid.

Helga column vierkant.jpg
27 sep 2016

Sterren delen duurzaam jasje

Victoria Koblenko, Prinses Laurentien, Brecht van Hulten en Tanja Jess spot je normaal niet in hetzelfde jasje. Maar binnenkort wel in de ‘Colbert2Share’, met Helga van Leur als eerste draagster. Het doorgeefjasje is bedacht door Milieu Centraal om te zorgen dat mensen vaker kleding gaan delen. Nieuwe kleding veroorzaakt namelijk veel vervuiling.

Welk-afval-waar-2012.jpg
14 sep 2016

Circulaire toekomst zonder afval

'In 2050 is Nederland helemaal circulair', stelt het Kabinet in het Rijksbrede programma Circulaire Economie. Afval bestaat dan niet meer zoals we het nu kennen omdat alles opnieuw gebruikt wordt in grondstoffen en producten. Gelukkig hoef je niet te wachten en kun je vandaag al afval verminderen en makkelijk afval scheiden. 

Intro energiesubsidie 500 x 500.jpg
01 sep 2016

Nieuwe subsidie voor woningisolatie eigen huis

Vanaf 15 september 2016 kun je subsidie krijgen voor energiebesparing in je eigen koopwoning. Ongeveer 20 procent van de kosten kun je terugkrijgen van het Rijk wanneer je 2 of meer omvangrijke maatregelen gaat laten uitvoeren waaronder isolatie van je dak, gevel, vloer/bodem of spouwmuur en hoogrendementsglas.

Vierkant zingen onder de douche.jpg
29 aug 2016

Met Justin Bieber onder de douche

Het ultieme douchedeuntje om korter mee te douchen is Cold Water van Major Lazer met MØ en Justin Bieber. Dat heeft 3FM-dj Giel Beelen maandag 29 augustus onthuld voor de campagne 'korter douchen, daar zit muziek in’. De oproep van Milieu Centraal heeft afgelopen week veel stof doen opwaaien, daarom nogmaals de tips om schoon én energiezuinig te douchen.