Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Nieuws

Intro vierkantje energiebesparendoejenu.jpg
16 feb 2017

Subsidie neemt drempels weg voor isolatie

Veel woningbezitters ervaren een drempel om te investeren in isolatie van hun huis. Subsidie kan mensen over deze drempel helpen. In 5 maanden tijd hebben meer dan 10.000 huiseigenaren subsidie aangevraagd voor een opgetelde waarde van 30 miljoen euro. Er is 60 miljoen euro subsidie beschikbaar. Bij toekenning krijg je gemiddeld 20% van de investeringskosten terug van 2 of meer isolatiemaatregelen in huis.

Puppy in de wasmachine vierkant.jpg
31 jan 2017

Oververhit wassen verspilt energie

4 op de 10 mensen laten hun zuinige wasmachine niet in het zuinigste programma draaien. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door onderzoeksbureau Gfk. Zonde, want een wasbeurt op te hoge temperatuur kost veel meer stroom.

Zonnepanelen op dak. Zelf je stroom opwekken met zonne-energie.
02 jan 2017

Hoge opbrengst zonnepanelen in 2016

In 2016 hebben zonnepanelen 9 procent meer energie opgewekt dan in een gemiddeld jaar. Dat rekent Milieu Centraal uit op basis van gegevens van Siderea en het KNMI. De hogere opbrengst komt door extra zonuren en sterkere zoninstraling.

Zonnig nieuws.jpg
22 dec 2016

Subsidie voor zonneboiler stijgt

Zonnig nieuws voor als je overweegt om een zonneboiler aan te schaffen: vanaf 1 januari 2017 stijgt de subsidie flink. Als je volgend jaar een zonneboiler voor 4 personen koopt stijgt het voordeel van 1.000 naar 1.500 euro. Milieu Centraal rekent uit dat het rendement op deze duurzame investering vergelijkbaar is met 3 procent rente op je spaarrekening.

Wensenlijst groen.jpg
23 nov 2016

Groen verlanglijstje

Wil jij minder lang denken over geschenken? Met de feestmaand voor de deur maakt Milieu Centraal het makkelijk om een duurzaam cadeau te kiezen. In de groene geefgids vind je tips en cadeausuggesties voor hem en haar en natuurlijk ook voor de kleintjes. Net zo leuk, beter voor het milieu.

Zolder isoleren.jpg
03 nov 2016

Met gemak een warmer huis

Je huis isoleren is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. Om dat te laten zien zullen vakbedrijven meer dan 100 woningen tegelijk isoleren op zaterdag 5 november: de dag van de isolatie. Nieuwsgierig? Kijk mee hoe huizen comfortabeler en milieuvriendelijker worden.

Introplaatje paprika.jpg
02 nov 2016

Mag het een onsje minder zijn?

Voor de 3e klimaatchallenge dagen Pluk en Milieu Centraal je uit zo min mogelijk vlees te eten. Het Weekje Minder Vlees is maandag 7 november begonnen en voor iedere dag zijn er smakelijke tips en vermakelijke weetjes. Ook is er een quiz over duurzaam eten.

Duurzame huizenroute 400x400 intro.jpg
31 okt 2016

Een duurzaam huis moet je voelen

Je kunt gigantisch veel informatie vinden over duurzaam wonen, maar hoe voelt het nou echt? Dat ontdek je op zaterdag 5 en 12 november tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Bewoners van honderden duurzame woningen houden open huis om je alles te vertellen over hun energiebesparingen. Schrijf je nu in om zelf een kijkje te nemen.

Klimaatafspraken koe fiets.jpg
25 okt 2016

Zo scoor je voor het klimaat

Op de Nationale Klimaattop van woensdag 26 oktober is het klimaatakkoord van Parijs omgezet in concrete acties. Ook klonk er een duurzame oproep van grote Nederlandse bedrijven. Een mooi moment om de handzame klimaatklappers van Milieu Centraal erbij te pakken. Dan weet je binnen een paar minuten wat je zelf kunt doen én laten om je CO2-uitstoot te verminderen.

ankeiler eco wasmachine.jpg
24 okt 2016

Gebruik je zuinige wasmachine slim

Vanavond, 24 oktober, besteedt het tv-programma Groen Licht aandacht aan het energielabel op wasmachines. Milieu Centraal brengt hierin de boodschap: heb je een zuinige A+++ of A++ wasmachine gekocht, maar gebruik je niet het eco-programma? Dan pakt jouw zuinige wasmachine een stuk minder zuinig uit.