Praktisch over duurzaam

Nieuws

vrouw in supermarkt keurmerken
11 nov 2020

Keurmerkensafari in de supermarkt

Wil jij duurzaam je boodschappen doen? Ga dan op keurmerkensafari in de supermarkt en kies de Big Ten van topkeurmerken. Deze tien topkeurmerken voor duurzame voeding maken het je makkelijk om in de supermarkt een bewuste keuzes te maken. Waar de tien topkeurmerken voor staan, kun je zien in de Keurmerkenwijzer van Milieu Centraal.

Een man legt een groen dak op zijn schuur. Een groen dak helpt bij klimaatadaptatie: omgaan met klimaatverandering.
06 aug 2020

Tuinvergroeners krijgen vaker subsidie

Met de zomerse warme dagen in de tuin houd je het beter uit in een groene tuin. Een groene tuin of groen dak werkt namelijk verkoelend met warm weer. Ook bij regenbuien heb je er voordeel van: het vangt regenwater op. Steeds meer gemeenten geven subsidies voor het vergroenen van je dak of tuin. Met de Groenesubsidiewijzer.nl van Milieu Centraal kun je ontdekken of jouw gemeente zo’n subsidie geeft.

Een meisje speelt op de bank met een mini-windmolen.
18 jun 2020

Energieverbruik huishoudens daalt gestaag

In de afgelopen jaren is het gemiddelde energieverbruik van huishoudens in Nederland elk jaar met zo’n 2 procent gedaald. Het gemiddelde gebruik van gas en elektriciteit nam tussen 2010 en 2018 met bijna 20 procent af. Dat komt vooral door betere isolatie, meer zonnepanelen en zuinigere hr-ketels en apparaten.

Drie mondkapjes op een rij. Mondkapjes weggooien doe je bij het restafval.
28 mei 2020

In welke bak hoort de mondkap?

Vanaf 1 juni is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht in het openbaar vervoer. Mondkapjes, handschoenen en andere beschermingsmiddelen tegen corona kun je na gebruik gewoon bij het restafval weggooien. Dat geldt voor wegwerp- en zelfgemaakte mondkapjes.

gezin aan tafel met laptop
27 mei 2020

Extra subsidie voor woningisolatie

Vanaf 1 juni kunnen woningbezitters tijdelijk gebruik maken van een verhoogde subsidie voor goede isolatie van hun woning. Met die tijdelijke verhoging krijgt een huiseigenaar ongeveer 30 procent van de kosten terug. Woningisolatie is daarmee nu nog voordeliger.

gezin aan tafel met laptop
03 apr 2020

Groene thuistips op een rij

Door corona ziet de wereld er ineens anders uit. Ook de komende weken zitten de meeste mensen nog thuis. Wat kun je doen om de tijd makkelijker door te komen? Check deze groene tips voor een duurzame thuisdag.

CO2_wolk_biomassa 282x212.jpg
25 feb 2020

Verklein je CO2-voetafdruk

Door je CO2-uitstoot te verkleinen boek je klimaatwinst. Wil je ook een groene stap zetten? Bereken hoe groot je CO2-voetafdruk nu is en ontdek met welke klappers je het meeste verschil maakt voor het klimaat.

Vrouw snijdt wokgroente. Wokken gaat prima op een inductiekookplaat.
06 jan 2020

5 goede voornemens

Januari is de maand van de goede voornemens. Wil jij ook aan de slag met een goed voornemen om groener te leven? Met deze 5 duurzame voornemens kun je dit jaar aan de slag! 

Een man loopt met een kerstboom weg bij een verkooppunt van kerstbomen.
06 dec 2019

De groenste kerstboom kiezen

Vraag jij je af of een echte kerstboom beter is voor het milieu dan een nepkerstboom. Die vraag kun je pas beantwoorden als je weet hoeveel jaar de boom meegaat. Ver omrijden voor een boom is sowieso een afrader. Ontdek hoe je zo lang én groen mogelijk geniet van je kerstboom tijdens de feestdagen.

Treinstation Amsterdam Centraal. Reizen met het OV heeft minder milieu-impact dan reizen met de auto.
01 nov 2019

Het OV zit in de maand

Koud en donker: november is begonnen. Het wordt deze maand dringen op de weg. Pak jij elke dag de auto naar je werk? Met de trein vermijd je files en draag je bij aan een beter milieu. Vind tips om duurzamer te reizen. 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.