Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Nieuws

Van restjes kun je lekkere gerechten maken
28 mrt 2017

Minder verspilling zonder houdbaarheidsdatum

Mensen gooien lang houdbare producten zoals koffie, thee en rijst minder snel weg als er geen ‘tenminste houdbaar tot’-datum (THT) op de verpakking staat. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit Wageningen in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Zonder THT-datum daalt de verspilling met 12% en met alleen “Lang Houdbaar” op de verpakking zelfs met 31%. Wat kun je doen tegen voedselverspilling?

Stel op bank met laptop 400x400.jpg
24 mrt 2017

Duurzame warmte heeft de toekomst

Voor de campagne Duurzame Warmte zet Milieu Centraal de mogelijkheden voor verwarming zonder aardgas op een rij. Welke technieken kun je laten aanleggen om je huis en het water in huis duurzaam te verwarmen? Krijg advies op maat en ontdek alles over warmtesystemen: van techniek tot aanschaf.

Intro vierkantje energiebesparendoejenu.jpg
16 feb 2017

Subsidie neemt drempels weg voor isolatie

Veel woningbezitters ervaren een drempel om te investeren in isolatie van hun huis. Subsidie kan mensen over deze drempel helpen. In 5 maanden tijd hebben meer dan 10.000 huiseigenaren subsidie aangevraagd voor een opgetelde waarde van 30 miljoen euro. Er is 60 miljoen euro subsidie beschikbaar. Bij toekenning krijg je gemiddeld 20% van de investeringskosten terug van 2 of meer isolatiemaatregelen in huis.

Puppy in de wasmachine vierkant.jpg
31 jan 2017

Oververhit wassen verspilt energie

4 op de 10 mensen laten hun zuinige wasmachine niet in het zuinigste programma draaien. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal, uitgevoerd door onderzoeksbureau Gfk. Zonde, want een wasbeurt op te hoge temperatuur kost veel meer stroom.

Zonnepanelen op dak. Zelf je stroom opwekken met zonne-energie.
02 jan 2017

Hoge opbrengst zonnepanelen in 2016

In 2016 hebben zonnepanelen 9 procent meer energie opgewekt dan in een gemiddeld jaar. Dat rekent Milieu Centraal uit op basis van gegevens van Siderea en het KNMI. De hogere opbrengst komt door extra zonuren en sterkere zoninstraling.

Wensenlijst groen.jpg
23 nov 2016

Groen verlanglijstje

Wil jij minder lang denken over geschenken? Met de feestmaand voor de deur maakt Milieu Centraal het makkelijk om een duurzaam cadeau te kiezen. In de groene geefgids vind je tips en cadeausuggesties voor hem en haar en natuurlijk ook voor de kleintjes. Net zo leuk, beter voor het milieu.

Zolder isoleren.jpg
03 nov 2016

Met gemak een warmer huis

Je huis isoleren is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. Om dat te laten zien zullen vakbedrijven meer dan 100 woningen tegelijk isoleren op zaterdag 5 november: de dag van de isolatie. Nieuwsgierig? Kijk mee hoe huizen comfortabeler en milieuvriendelijker worden.

Introplaatje paprika.jpg
02 nov 2016

Mag het een onsje minder zijn?

Voor de 3e klimaatchallenge dagen Pluk en Milieu Centraal je uit zo min mogelijk vlees te eten. Het Weekje Minder Vlees is maandag 7 november begonnen en voor iedere dag zijn er smakelijke tips en vermakelijke weetjes. Ook is er een quiz over duurzaam eten.

Duurzame huizenroute 400x400 intro.jpg
31 okt 2016

Een duurzaam huis moet je voelen

Je kunt gigantisch veel informatie vinden over duurzaam wonen, maar hoe voelt het nou echt? Dat ontdek je op zaterdag 5 en 12 november tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route. Bewoners van honderden duurzame woningen houden open huis om je alles te vertellen over hun energiebesparingen. Schrijf je nu in om zelf een kijkje te nemen.

Klimaatafspraken koe fiets.jpg
25 okt 2016

Zo scoor je voor het klimaat

Op de Nationale Klimaattop van woensdag 26 oktober is het klimaatakkoord van Parijs omgezet in concrete acties. Ook klonk er een duurzame oproep van grote Nederlandse bedrijven. Een mooi moment om de handzame klimaatklappers van Milieu Centraal erbij te pakken. Dan weet je binnen een paar minuten wat je zelf kunt doen én laten om je CO2-uitstoot te verminderen.