Kouder weer perfect voor Verwarmingstest

Een vrouw, een peuter, een man en een hond zitten samen op de bank.
Droom jij van een aardgasvrije woning? Wil je weten of je huis klaar is voor een warmtepomp of hoe goed je huis is geïsoleerd? Ben je onzeker over je volgende stap? Zet je cv-ketel op 50 graden en doe mee met de gratis Verwarmingstest van Milieu Centraal. Schrijf je vandaag nog in met je e-mailadres en ontvang direct de eerste instructie!

Hoe werkt de test?

Je zet jouw cv-ketel op 50 graden. Zo boots je de lagere temperatuur na waarmee een warmtepomp een woning verwarmt. Op koude dagen let je extra op: blijft je woning voldoende warm, of niet? Na afloop van je testperiode vul je jouw ervaring in de adviestool in en krijg je advies op maat over jouw woning.

Uit welke stappen bestaat de test?

  1. Je meldt je aan met je e-mailadres via het aanmeldformulier.
  2. Je ontvangt een instructie om het verwarmingswater van je cv-ketel te verlagen naar 50 graden. Ben je niet zo’n techneut? Geen probleem: 90% van de deelnemers vindt het makkelijk om de cv-ketel in te stellen.
  3. Tijdens het stookseizoen ontvang je seintjes wanneer het kouder wordt. Dat is jouw herinnering om het comfort in huis bij te houden tijdens deze dagen.
  4. Na de testperiode (het einde van het stookseizoen of wanneer het comfort niet voldoende blijkt) vul je jouw ervaring in de online tool in en ontvang je advies op maat.
  5. Tot slot ga je zelf met het advies aan de slag.


Meer weten over de Verwarmingstest? Kijk op Hoe werkt de verwarmingstest.

Wie kan meedoen?

Iedereen met een hr-ketel kan meedoen aan de test. Je kan niet meedoen als je een vr-ketel hebt, of aangesloten bent op stadsverwarming.

Deelnemers voelen zich zeker genoeg om een volgende stap te zetten
Ruim twee derde van de deelnemers heeft met het advies van de Verwarmingstest actie ondernomen. En de helft heeft voldoende zekerheid gekregen om een warmtepomp te gaan kopen. Een greep uit de reacties:

Bert Sanders: “Een eenvoudige test zonder commercieel belang.”
Hans de Vaan: "Ik weet nu zeker dat ik een warmtepomp kan installeren."

Doe ook mee!

Schrijf je direct in via milieucentraal.nl/verwarmingstest en ga vandaag nog aan de slag met de eerste stap uit de test: het verlagen van de verwarmingswatertemperatuur van je cv-ketel.

 

Infographic Doe mee aan de verwarmingstest. Op de pagina staat een toegankelijke uitleg van het stappenplan.
Vergroot afbeelding

Noot voor de redactie

Voor meer informatie Milieu Centraal:
Woordvoerder Joanneke de Jongh, tel. 06 – 811 662 14
e-mail: [email protected]