Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Welk afval waar

Wat mag in welke afvalbak? Afvalscheiding is populair, veel mensen scheiden glas, papier en gft. Mogen kattenbakkorrels en lucifers in de groenbak? En waarom mag kristal niet in de glasbak? Milieu Centraal zet het op een rij. Videobanden en chipszakken mogen bijvoorbeeld bij het restafval.

AFvalscheiden 282x212.jpg

Door afval te scheiden blijft er minder gewoon huisvuil (of restafval) over. Dat scheelt milieubelasting, want afvalverwerking kost energie en zorgt voor de uitstoot van broeikasgassen, wat leidt tot versterking van het broeikaseffect.

Afvalscheidingswijzer

Waar laat je een yoghurtpak, pizzadoos, videoband of spaarlamp? Voer het in op de site of app en vind met gemak de juiste bak.

Vind de juiste bak

De Afvalscheidingswijzer maakt afval scheiden een stuk makkelijker. Weet je niet zeker hoe je iets milieuvriendelijk weggooit? De afvalscheidingswijzer wijst je op de juiste bak. De app is voor Android en Apple beschikbaar en werkt ook zonder downloaden.

Recyclemanager

De Recyclemanager vertelt je waar je afval in de buurt kunt inleveren. Van aansteker tot oplader en zilverpoets. De Recyclemanager is ook beschikbaar als app voor Android en iPhone.

Terug naar boven