Praktisch over duurzaam

Word je blij van onze praktische tips en duurzame info?

Stem op ons

Milieu Centraal is genomineerd voor Website van het jaar 2019! Geef ons je stem in de categorie: Duurzaam

Ja, ik stem op Milieu Centraal

Zonnepanelen: schone energie

Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en winstgevend. Met zonnepanelen op je dak wek jij je eigen duurzame stroom op. De afgelopen jaren zijn ze zo'n 25 procent goedkoper geworden. Benieuwd hoeveel ze op jouw dak opbrengen? Lees alles over zonnepanelen kopen.

Zonnepanelen leggen vierkant 500x500.jpg

Zonnepanelen informatie

Informatie over zonnepanelen. Bijvoorbeeld: check snel en eenvoudig of jouw dak geschikt is. Lees wat zonnepanelen kosten en opbrengen en hoe je ze mooi neerlegt. En wist je dat je de btw op de aanschafkosten kunt terugvragen? Wij leggen uit hoe je dat doet. Of bekijk hoe het zit met de salderingsregeling. Is jouw eigen dak niet geschikt? Kijk of je kunt meedoen met een project waarbij zonnepanelen op een ander dak worden gelegd. Kortom: alles over zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen
Zonnepanelen op huis met auto vierkant 1.jpg

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn duurzaam: ze zetten zonne-energie om in stroom. Daarvoor hoeft de zon niet fel te schijnen: ook op een bewolkte dag leveren jouw panelen elektriciteit. De populairste zonnepanelen zetten 12 tot 16 procent van het zonlicht dat erop valt om in elektriciteit. In 2 jaar heeft een zonnepaneel al meer CO2-uitstoot bespaard dan het kostte om het paneel te maken. Daarna leveren jouw zonnepanelen nog 23 jaar milieuwinst!

Hoe werken zonnepanelen
Zonnepanelen met bloemen vierkant.jpg

Zonnepanelen voor...

Waar loop je tegenaan als je zonnepanelen koopt? Dat verschilt: ben je huiseigenaar, huurder, ondernemer of mede-eigenaar in een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Op het Portaal Zonnepanelen staan voor jouw situatie de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Portaal zonnepanelen
Hoeveel panelen passen op jouw dak?

Ontdek gratis in 2 minuten of jouw dak geschikt is en wat de panelen opleveren!

Advies op maat

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.