Zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak wek je je eigen duurzame stroom op. Ze zijn klimaatvriendelijk en leveren over de hele levensduur aardig geld op. Ontdek wat ze kosten en opleveren en hoe je meer uit jouw eigen zonnepanelen haalt. Wil je meer weten over de salderingsregeling? Is een thuisbatterij een slim idee? Je leest het hier.

Zonnepanelen in het kort

Zonnepanelen zetten zonlicht om in stroom. Fel zonlicht is daarvoor niet nodig: ook op een bewolkte dag wekken jouw panelen stroom op. De meest verkochte zonnepanelen zetten 12 tot 16 procent van het zonlicht om in stroom. In 5 jaar heeft een zonnepaneel al evenveel CO2-uitstoot bespaard als er vrijkomt tijdens de hele levensduur. Vanaf dan leveren jouw zonnepanelen nog minstens 20 jaar milieuwinst op! Daarom zijn zonnepanelen duurzaam.

Ben je van plan zonnepanelen te kopen? Check snel en eenvoudig hoeveel panelen op jouw dak passen. Of lees wat zonnepanelen kosten en opbrengen en hoe je zelf meer van de opgewekte stroom kunt gebruiken. Bekijk ook hoe het zit met de salderingsregeling. Is jouw eigen dak niet geschikt? Kijk of je kan meedoen met een zonnestroomproject. Voor kleine VvE's is er een handig stappenplan. Kortom: alles over zonnepanelen.