Checklisten duurzaam verbouwen

Man Klussen Muur
Een extra stroomdraad voor een inductiekookplaat of vloerverwarming in de nieuwe aanbouw. Een verbouwing is hét moment om je huis te verduurzamen en klaar te maken voor wonen zonder aardgas. Milieu Centraal heeft voor 5 grote klussen een checklist gemaakt met tips en aandachtspunten. Aannemers of bouwbedrijven kunnen deze uitdraaien en aan hun (toekomstige) klanten geven (op elke checklist is ruimte voor een sticker of stempel met de bedrijfsgegevens).

Checklist duurzame aanbouw

Acht tips voor een duurzame aanbouw. Bijvoorbeeld: kijk of er ruimte is voor zonnepanelen en leg meteen vloerverwarming aan.

Download de pdf: 8 tips voor een duurzame aanbouw

Checklist nieuwe keuken

Zeven tips voor een duurzame nieuwe keuken. Bijvoorbeeld: laat meteen een stroomdraad trekken voor een inductiekookplaat en kies voor zeer zuinige apparaten.

Download de pdf: 7 tips voor een duurzame nieuwe keuken

Checklist zolder verbouwen

Zeven tips voor een duurzame zolder. Bijvoorbeeld: isoleer je dakkapel meteen heel goed en kijk of je ruimte hebt voor het voorraadvat van een zonneboiler.

Download de pdf: 7 tips voor het verbouwen van de zolder

Checklist nieuwe badkamer

Zes tips voor een duurzame badkamer. Bijvoorbeeld: laat in de douche een afvoerpijp installeren die de warmte terugwint (douche-wtw) en isoleer je bad zodat het water langer warm blijft.

Download de pdf: 6 tips voor een duurzame nieuw badkamer

Checklist nieuwe kozijnen

Vier tips voor nieuwe kozijnen. Bijvoorbeeld: neem triple glas in isolerende kozijnen en zorg voor ventilatieroosters.

Download de pdf: 4 tips voor kozijnen