Alles over energie en milieu in het dagelijks leven

Snel besparen

Energie besparen is ook een kwestie van doen en laten, zonder dat er investeringen bij komen kijken. Hoe gebruik je de verwarming, hoe douche je, hoe doe je de was? Het is vaak een kleine moeite om de dingen anders te doen. En alles samen is het een groot effect op je energierekening.

Bespaartips-verwarming-vierkant-credit-chantal-bekker-milieu-centraal.jpg

Bespaartips verwarming

Met zes tips om te verwarmen zonder verspillen kun je gemiddeld 140 euro per jaar besparen. Als je nog nergens op lette gemiddeld zelfs 550 euro. Hoe slechter de isolatie van je huis, hoe meer je kunt besparen door op je gedrag te letten. In een oud groot huis kun je jaarlijks gemiddeld 1400 euro aan gas besparen. In een nieuw appartement is dat enkele tientjes.

Bespaartips verwarming
Vierkant 2 bespaartips-warm-water-credit-chantal-bekker-milieu-centraal.jpg

Bespaartips warm water

Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 270 m3 gas (170 euro) voor warm water in badkamer en keuken. Daar kan je aanzienlijk op besparen. Benieuwd naar onze tips om korter te douchen?

Bespaartips warm water
Bespaartips apparaten en verlichting 67365427 400x400.jpg

Bespaartips apparaten en verlichting

In een gemiddeld huishouden gaat jaarlijks 90 euro naar sluipstroom voor apparaten die niet gebruikt worden. Daarvan is tweederde te vermijden. Kies daarnaast voor zuinige apparaten en gebruik die ook slim.

Bespaartips apparaten en verlichting
Grip op je energierekening optie 2 51572956 400x400.jpg

Grip op je energierekening

Is je energierekening voor jou abacadabra met posten als vastrecht, leveringstarief en heffingskorting? Milieu Centraal zet op een rij wat dit betekent en waarop jij kunt besparen. Met een energieverbruiksmanager krijg je goed inzicht in jouw energieverbruik. Zo'n verbruiksmanager is nu nog eenvoudiger te gebruiken met een slimme meter. Hiermee wordt besparen steeds makkelijker.

Grip op je energierekening
Op welke punten kun jij besparen?

Strip je energierekening met eenvoudige tips om te besparen

Doe de test