Praktisch over duurzaam

Snel besparen

Energie besparen kan heel simpel zijn, zonder dat het je eerst veel geld kost. Deuren in huis dichtdoen, korter douchen, lampen uitdoen en apparaten niet op standby laten staan: het is vaak een kleine moeite. En alles bij elkaar scheelt het een heleboel op je energierekening! Vind bespaartips voor je verwarming, warm water en apparaten.

Bespaartips-verwarming-vierkant-credit-chantal-bekker-milieu-centraal.jpg

Bespaartips verwarming

Met 6 tips om te verwarmen zonder verspillen kun je gemiddeld € 170 per jaar besparen. Als je nog nergens op lette zelfs gemiddeld € 700. Hoe slechter de isolatie van je huis, hoe meer je kunt besparen met de tips. In een oud groot huis kan je besparing oplopen tot € 1800, in een nieuw appartement blijft het bij een paar tientjes.

Bespaartips verwarming
Vierkant 2 bespaartips-warm-water-credit-chantal-bekker-milieu-centraal.jpg

Bespaartips warm water

Een gemiddeld huishouden verbruikt jaarlijks 270 m3 gas (€ 210) voor warm water in de badkamer en keuken. Daar kan je flink op besparen. Benieuwd naar onze tips om korter te douchen?

Bespaartips warm water

Ontdek hoe je nog meer kunt besparen

Bespaartips apparaten en verlichting 67365427 400x400.jpg

En ook... meer slimme bespaartips

Als je weet waar jouw energie aan op gaat, kun je gaan besparen. Krijg grip op je energierekening en ontdek of jij veel of weinig verbruikt vergeleken met anderen. Check de bespaartips voor apparaten en licht. Met een energieverbruiksmanager kom je erachter welke apparaten stroom vreten. Vind tips om die energieslurpers te vervangen of zuiniger te gebruiken.

Bespaartips apparaten en verlichting
Op welke punten kun jij besparen?

Strip je energierekening met eenvoudige tips om te besparen

Doe de test

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.