Praktisch over duurzaam

Klimaatklappers

Maak jij al een verschil voor het klimaat. Het kan makkelijker dan je denkt en het levert je nog wat op ook. Milieu Centraal zet de grootste klimaatklappers voor je op een rij. Ontdek hoe je echt verschil kunt maken onderweg, met wat je eet en in huis

Maak jij al verschil voor het klimaat?

Vierkant-duurzaam-en-zuinig-verwarmen-credit-chantal-bekker-1-1920px.jpg

In Nederland stoten we per persoon jaarlijks drie keer zoveel van het schadelijke broeikasgas CO2 uit als de gemiddelde wereldburger. Maar liefst tien ton om precies te zijn. Als we op zo’n grote voet doorgaan, is onze aarde over vier jaar 1,5 graad opgewarmd en zal het over negentien jaar twee graden warmer zijn. Om dat te voorkomen werd eind 2015 in Parijs het wereldwijde klimaatakkoord gesloten. 

Een kleine tweehonderd landen hebben in het klimaatakkoord afgesproken hun uitstoot de komende jaren stevig te verminderen. En jij kan daar een steentje aan bijdragen! Milieu Centraal rekende de grootste klimaatklappers uit die je zelf kunt doorvoeren: van het kiezen van schoner vervoer en bewuster eten, tot het isoleren van je huis. Dat laatste levert ook nog eens extra comfort op én lagere energiekosten. 

Ontdek klimaatklappers in huis, op je bord en onderweg

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.