Praktisch over duurzaam

Lang leve je spullen

Bijna een derde van de CO2 die je met je huishouden uitstoot komt door nieuwe spullen. Het kost namelijk veel energie om een mobieltje, meubelstuk of speelgoed te maken en vervoeren. Spullen gaan langer mee als je ze opknapt of een tweede kans geeft. Dat is goed voor je portemonnee, scheelt CO2-uitstoot en spaart grondstoffen: lang leve je spullen!

Infographic Lang Leve je Spullen. Nieuwe spullen kopen heeft een flinke milieu-impact. Door tweedehands te kopen of te repareren beperk je jouw impact.

Zo gaan spullen langer mee

Bewuster omgaan met spullen is vaak verrassend simpel. Dat begint met de vraag of je iets echt nodig hebt. Spullen die je niet zo vaak gebruikt kun je goed delen of lenen. Dat kan samen met bekenden en via allerlei deelplatforms.

Is iets stuk? Dan is repareren meestal duurzamer dan meteen iets nieuws kopen. En als iets echt kapot is kun je in de afvalscheidingswijzer checken hoe je spullen kunt afdanken voor recycling.

Ga je toch voor iets nieuws? Kijk eerst of je het tweedehands kunt vinden en gun  spullen een tweede ronde. Fijn voor het klimaat en je bespaart er nog eens geld mee ook.

Terug naar boven

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.