Praktisch over duurzaam

Heb jij last van kruipruimtefobie?

19 april 2018

Meer dan de helft van de mensen met een toegankelijke kruipruimte wil niet onder de vloer. Angst voor spinnen, ongedierte en andere beestjes houdt hen tegen. Dat blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal. Zonde, want wie de angst overwint, ontdekt met een korte blik in de kruipruimte of (betere) vloerisolatie mogelijk is.

Het onderzoek laat zien dat de kruipruimte geen populaire plek is in huis. Meer dan de helft van de ondervraagden is er langer dan een jaar niet geweest. Naast de angst voor beestjes schrikt het ondervraagden ook af dat de kruipruimte een nauwe en donkere plek is.

Winst onder je vloer

Vloerisolatie houdt de warmte in huis en bespaart energie. De vloer op de begane grond isoleren is goed voor het klimaat en je portemonnee. De isolatielaag is makkelijk aan te brengen als je een hoge kruipruimte onder de vloer hebt. Maar ook zonder (of met een lage) kruipruimte is het mogelijk. Bij meer dan veertig procent van oudere huizen met een toegankelijke kruipruimte is de vloer nog niet geïsoleerd.

Ontdek in 4 stappen of je al vloerisolatie hebt

  

Krijg advies op maat

Doorloop de stappen en ontdek: op welke manier je vloer is te isoleren, wat vloerisolatie gemiddeld kost en hoeveel je ermee kunt besparen. 

Check je vloer

Last van beestjes in huis?

Vind milieuvriendelijk tips om plagen en ongedierte in huis te bestrijden. 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.