Praktisch over duurzaam

Nooit meer keuzestress: check het plaatje

26 september 2017

Duurzaam kiezen zonder keuzestress: dat kan al een tijdje met de 11 topkeurmerken voor voeding. Milieu Centraal zet dit duurzame elftal nu samen met supermarkt Jumbo vol in de schijnwerpers. Check het plaatje en ontdek het praatje: is jouw bakkie wel zuivere koffie?

11-topkeurmerken-voeding-654x381.jpg

Je wilt graag eieren, vis en chocola kopen die op een duurzame manier zijn geproduceerd, met respect voor milieu, dier en mens. Maar welke producten kies je dan? Hoe weet je dat jouw boodschappen écht verantwoord zijn? Daarvoor kun je letten op keurmerken voor duurzaamheid. En dan vooral op de 11 topkeurmerken: het duurzame elftal dat met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Keurmerken in je karretje

In de winkels van Jumbo vind je dit najaar 100 speciale kaartjes aan het schap. Ze staan bij producten met een topkeurmerk. Zo zie je in één oogopslag of jouw chocola ook zoet is voor de cacaoboer. Volg de duurzame boodschappenroute en vul je mandje of winkelwagen met verantwoord eten en drinken. Milieu Centraal wil graag dat andere supermarkten dit initiatief gaan volgen.

Check it out now!

Leuk, zo'n plaatje, maar waar staat het eigenlijk voor? Dat check je eenvoudig in de Keurmerkenwijzer. Met de app op je telefoon heb je ‘m in de winkel altijd bij de hand.

Op Check het plaatje vind je tips en tools die het makkelijker maken om duurzame producten te kiezen. Bekijk bijvoorbeeld het filmpje over de Keurmerkenwijzer en ontdek de plaatjes die in 1 oogopslag laten zien hoe je verantwoord vis, vlees, fruit of koffie koopt.

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.