Praktisch over duurzaam

Groene cadeautips cadeau

20 november 2018

De feestdagen komen eraan en dus begint de zoektocht naar cadeaus. Hoe vind je iets leuks met zo min mogelijk milieu-impact? Verduurzaam je verlanglijstje en kies groene geschenken met behulp van deze cadeautips.

Voorkom dat je alles nieuw koopt. Check of je een cadeau ook tweedehands kunt kopen of kies iets van gerecycled materiaal. Je kunt ook iets tweedehands vragen op je verlanglijstje. Meer hergebruik is goed voor het milieu want zo spaar je grondstoffen en energie uit die nodig is om nieuwe spullen te maken. 

Recycle Sint en dobbelspel

Nog voordeliger: ruilen. Recycle Sint organiseert door het hele land speelgoedruilmarkten voor kinderspeelgoed. Heb jij thuis speelgoed, boeken, spelletjes en meer liggen waar jouw kind niet meer mee speelt? Verzamel het en ruil het op een Sinterklaasruilmarkt. Voor volwassenen: vier pakjes- of kerstavond eens anders met een dobbelspel. Neem als inzet spullen mee die jij niet meer gebruikt, maar die wel leuk zijn voor de anderen.

Een cadeau hoeft niet altijd tastbaar te zijn. In de groene geefgids vind je alternatieven zoals doe-cadeautjes of een abonnement. Als je wel iets wilt inpakken kun je ook gaan voor een gave groene gadget. Maak van de verpakking zelf ook een cadeautje! Op internet vind je handige instructies om de verpakking extra feestelijk te maken.

 

Deze site gebruikt alleen cookies om te meten, je bezoek is dus anoniem.